Weekendje weg tijdens de lockdown, een echte aanrader!
Corona tips
Lisanne
Corona tips
05/05/2021

Weekendje weg tijdens de lockdown, een echte aanrader!

05/05/2021

Ik zou wel een weekendje weg willen, maarja daar is nu met de lockdown en al die strenge maatregelen toch niets aan. Dat is wat ik veel om mij heen hoor en wat ik zelf in eerste instantie ook dacht. Maar niets is minder waar.

Waarom wilde wij graag een weekendje weg?

Na een jaar corona “ellende” met het bedrijf en heel veel werken om mijn kop boven water te houden zei ik tegen Ruud, mijn vriend, ik heb even zin in een dagje voor ons zelf. De kinderen uit logeren en dan lekker thuis eten laten bezorgen etc.. Waarop hij zei, waarom boeken we niet wat leuks en gaan er even uit. Mijn eerste reactie was dus precies wat veel mensen zeggen: daar is nu toch niets aan. Ruud was het niet met mij eens en ik begon na te denken.

Hoe lekker zou het zijn om even weg te gaan met z’n tweetjes. Even uit huis (waar ik tegenwoordig ook werk), even zonder kinderen, gewoon lekker tijd voor elkaar en onszelf. Ergens waar je de natuur in kan of door kleine oude stadjes (daar houden wij zelf heel erg van) kunt wandelen. Verder graag iets van een hottub of jacuzzi erbij en een plek waar eten wordt bezorgd door het hotel of de plaatselijke restaurants.

Zo bedacht, zo gedaan. Ik ging op onderzoek uit. Na een tijdje zoeken (veel B&B’s met hottub waren al bezet, is een ware hit in deze tijd) kwam ik uit bij B&B De Hartewens. Het zag er allemaal echt prachtig uit en de kamer met jacuzzi was nog vrij. De grootste plus moet nog komen, ze hebben er een brasserie bij, dus konden gewoon het diner per gang aan je deur brengen. FANTASTISCH! Precies wat ik zocht.

We hadden geboekt en toen bleek dat de boekingen daar zo hard binnen kwamen dat 1 van de 2 dagen de jacuzzi kamer al bezet was. Of we dag 1 dan in die kamer wilden en dag 2 naar hun andere kamer. Na enige twijfel zeiden we allebei, we doen het!

B&B de Hartewens weekendje weg lockdown

Onze ervaring bij B&B de Hartewens

Op vrijdag stapten we de auto in naar Voorne Putten, het plaatsje Zuidland om precies te zijn. Dat we aanbelden werden we hartelijk ontvangen door Walter en Silvia. Wat bleek, we waren de allereerste “echte” gasten die ze ontvingen in hun geheel nieuwe B&B en Brasserie. Wat een verrassing! Na een heerlijk welkomstdrankje, waarin we de enthousiaste verhalen hoorden over de verbouwing werden we naar onze kamer gebracht en lieten ze ons ook alvast de andere kamer zien.

De kamers zijn werkelijk waar fantastisch. Heel hoog, heerlijke bedden en douches. En natuurlijk de jacuzzi of stoomcabine (afhankelijk van in welke kamer je verblijft).

B&B de Hartewens lockdown

Het was heerlijk weer dus wij gingen een rondje in Zuidland doen. Een leuk plaatsje vlakbij allemaal natuur waar je door kunt wandelen, maar ook heel veel mooie huizen, waar je echt even weg kunt dromen over in wat voor huis je zelf ooit zou willen wonen.

Ons verdere verblijf in B&B de Hartwens was ook fantastisch. We hadden aan niets te kort, heerlijk ontbijt, lekker diner en een leuke bierproeverij in dinervorm. Ook hebben we lekker kunnen borrelen met heerlijke borrelhapjes die ook weer bij de kamer werden gebracht. Zo hadden we toch het gevoel van uiteten zijn in tijden dat het eigenlijk nog niet kan. Kortom: we zijn verwend!

borrelplank weekendje weg lockdown

Wat hebben wij gedaan?

Maarja, een weekend weg zit je natuurlijk niet alleen op je kamer (althans wij niet). Je wilt er ook op uit. Wat kan je dan doen als ongeveer alles dicht is. Dat wij waren mochten winkels net weer open op afspraak, maar ja winkelen dat wilden we dit keer echt niet. We wisten dat er een oud vestingstadje lag op Voorne Putten, Brielle. Hier hebben we heerlijk gewandeld over de oude stadsmuur. Je kon soms heel ver kijken en het was heerlijk rustig. Wij hebben aan zo’n wandeling dan genoeg aan elkaar. Lekker kletsen en kijken naar alles wat je tegenkomt. Het afgelopen jaar laten passeren, maar vooral kijken naar de toekomst en plannen maken. Dat is wat gebeurd als wij lekker de rust hebben. Geen werk, telefoon of mail die roept. Heerlijk!

Na het rondje over de stadswal zijn we het oude centrum in gelopen. Wat staan hier nog veel oude gebouwen, kleine hofjes en wat zijn er nog leuke grachtjes met bruggetjes. Hier hebben we even doorheen gedwaald, kijken wat er allemaal te ontdekken viel. We hebben expres geen route gevolgd (of eerlijk gezegd, daar begonnen we wel mee, maar uiteindelijk besloten we gewoon onze neus achterna te lopen, zo groot is het niet).

Natuurlijk moet ook de innerlijke mens verzorgd worden en laat dat dan nou nu net even anders zijn dan dat we normaal zouden doen. Wij houden wel van een terrasje, maar dat zat er echt nog even niet in. Voor de zekerheid had ik wat drinken en eten in de tas gedaan, maar dit was (gelukkig) niet nodig. Er waren verschillende plekken voor koffie/drinken en broodjes to go. We zochten een plekje op in het park en konden zo toch nog even mensen kijken vanaf ons eigen bankje (ipv terras). Ja ik kijk het allemaal van de positieve kant. Het heeft geen zin om te kijken naar wat niet kan, kijk vooral naar wat wel kan. Dat maakt alles een stuk leuker.

Na Brielle zijn we nog naar Hellevoetsluis gereden. De toegangspoort bleek ons weer een oud stadje te beloven, maar helaas dat bleek toch iets anders te zijn. Gelukkig was het schitterend weer, dus zijn we lekker naar de pier gelopen en hebben daar nog in het zonnetje wat gedronken. Uitkijkend over het water. Wat Hellevoetsluis wel heeft zijn bunkers uit de Eerste Wereldoorlog. Alles was nu gesloten (of misschien altijd wel), maar je kunt er wel omheen lopen. Na meer dan 16.000!! stappen te hebben gewandeld door Brielle en Hellevoetsluis zijn we weer teruggegaan naar de B&B.

Zondag was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan. Op de terugweg reden we nog langs een oude ruïne, die we nu alleen van ver konden bekijken, maar wat volgens mij echt wel een bezoekje waard kan zijn. Op naar Guus & Roel, die bij opa en oma hadden gelogeerd.

Het was een heerlijk weekend, waarin we hebben bijgetankt en echt tijd hadden voor elkaar en onszelf. Wij houden ervan!

Wil je ook een weekendje weg tijdens de lockdown of strenge maatregelen? Gewoon doen!

Wat kleine tips van mijn kant

  • Kies een kleinschalige locatie, met eigen buitenstukje, en wat meer luxe. Zo kan je meer doen als je eenmaal bij je kamer bent.
  • Kijk of er eten kan worden bezorgd. Door de gelegenheid zelf of lokale restaurants. Doe je dit laatste, bekijk dan goed of je een oven nodig hebt voor je diner om iets op te warmen. En zo ja, kijk dan of die op je kamer aanwezig is. Je wilt natuurlijk wel warm eten.
  • Boek inclusief ontbijt, of neem zelf allemaal lekkere dingetjes mee voor je ontbijt.
  • Neem voor de zekerheid eten/drinken mee als je op pad gaat, dan heb je altijd wat bij de hand als je niets kunt vinden en/of midden in de natuur staat
  • Bekijk van tevoren wat er in de omgeving is. Mooie wandel/fietsroutes of leuke stadjes waar je doorheen kunt lopen.
  • Neem iets te lezen mee, muziek of een spelletje. Iets waar jij van houdt en even in kunt verliezen.
  • Wees voorbereid op minder weer.
  • Geniet!!!

Is gewoon wandelen niet aan jullie besteed? Ontdek dan een stad of dorp op een andere manier. Kies één van onze citygames en speel een leuk spel in een stad of dorp waar jij bent en beleef het op een actieve manier.

Reacties
Categorieën