citygames stadsspellen

Wil jij de stad ontdekken met een leuk spel?

Speel één van de citygames van City Adventures

2000+

uitjes per jaar

100%

gezelligheid

4.7 van de 5 sterren

uit 427 reviews van onze spelers
citygames stadsspellen

Waarom kies je voor een citygame?

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor een uitje met vrienden, familie of collega's dan is een citygame een uitermate geschikte invulling. Je bent lekker buiten, ontdekt een stad, lost puzzels op, maakt foto's, beantwoord vragen en ontdekt zo de stad op een interactieve manier.


Je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je gaat spelen en in welke stad. Je start op het moment dat het jullie uitkomt. Ben je met een grotere groep, dan deel je je op in meerdere teams en ga je de strijd aan met elkaar.

Het enige wat je hoeft te doen, is de teams in te delen en per team de app te downloaden en je kunt aan de slag. Hoe makkelijk kan het zijn?
Met wie ga jij de strijd aan? 

bepaal zelf wanneer

Spelen wanneer jij wilt

Inclusief mooi weer garantie!
overal te spelen

Overal te spelen

Kies zelf een stad of dorp waar jij wilt spelen.

In NL of ENG 

Speel in 1 of meerdere teams tegelijk.

Welke citygame kies jij voor jullie volgende uitje?

Escape the City stadsspel

Escape the City

Ga de strijd aan met Dr. Crypto in het spannende stadsspel Escape the City. Weten jullie alle gijzelaars te bevrijden?
the hunt citygame

The Hunt

Kan jij van de radar verdwijnen  in deze tactische citygame The Hunt? Wie wint deze spannende strijd, de hunters of de criminelen.
sherlock citygame

Sherlock

De stad wordt opgeschrikt door een gruwelijke moord. Weet jij als een echte Sherlock Holmes het mysterie op te lossen?
kolonisten citygame

Kolonisten

Maak nu van jouw stad of dorp een heus speelbord en speel het alom geprezen bordspel Catan in jouw stad.

Wedding Game

Ohnee over 1,5 uur ga je trouwen, maar nog niets is geregeld. Weten jullie de bruiloft nog te redden?

The Hangover Game

Je vrijgezellenfeest is niet helemaal netjes verlopen. Weet jij je huwelijksdag van de ondergang te redden voor het te laat is?
monique review city adventures

Monique

Federatie Medisch Specialisten

Met een grote groep tegelijk spelen door heel Nederland!

Dankzij City Adventures hebben we een onvergetelijk uitje beleefd. Op 9 plekken tegelijk speelden we Escape the City. Alleen maar lof voor Lisanne!
zwolle-spelenderwijs-ontdekken

Uitje met begeleiding

 1. Beperkt aantal steden waar je uit kunt kiezen
 2. Hoger in kosten
 3. Datum ligt vast
 4. Bij slecht weer gaat het evengoed door
 5. Last minute boeking vaak niet mogelijk
 6. Niet mogelijk voor kleine groepjes

Uitje via City Adventures

 • Overal te spelen! Kies je eigen spelgebied!
 • Lage kosten! Al vanaf 7,80 p.p. te spelen
 • Bepaal zelf wanneer je wilt spelen, verplaatsen kan altijd
 • Slecht weer? Speel gerust op een andere dag
 • Last minute? Bestel en speel binnen 5 minuten
 • Geschikt voor kleine groepjes (vanaf 2 personen), maar ook grote groepen
citygame-spelen
47,- per team

Beleef een toffe citygame

vanaf 7,80 pp

Speel in teams van 2 tot 6 personen één van onze stadsspellen en geniet van een leuk en actief uitje! Welk spel kies jij?

Veelgestelde vragen

Met hoeveel personen speel je in 1 team?

Wij adviseren om in teams van 2 tot maximaal 6 personen te spelen. Als je namelijk de groepen niet te groot maakt, dan doet iedereen van het team mee; wel zo leuk! Door middel van overleg en teamwork komen jullie steeds dichter bij de oplossing.

Met hoeveel teams kun je spelen?

Dat antwoord hangt af van jullie gekozen spel. The Hunt en Kolonisten kun je spelen vanaf 2 teams. De overige stadsspellen kun je al starten vanaf 1 team. Het totaal aantal te spelen teams is onbeperkt!

Hoe lang duurt een citygame?

Onze stadsspellen duren standaard 90 minuten. Wil je langer spelen? Dan kan je ons vooraf bellen of mailen en stellen wij de tijd langer in. Dit kost niets extra.

Kan je het spel echt overal spelen?

Ja, je kunt de citygames van City Adventures in iedere stad, dorp of wijk van jouw keuze spelen. Let er wel op dat jouw wijk, stad of dorp groter is dan 5000 m2 en uit meerdere straten bestaat. Het is niet te adviseren om het spel in een bos of op het strand te spelen!

Bij je bestelling kun je aangeven waar je wil gaan spelen. Stel je kiest voor Amsterdam, dan zetten wij het spel in het centrum voor jullie uit. Wil je heel ergens anders spelen in Amsterdam? Dan kan dat! Geef dit dan aan in het opmerkingenveld 'Locatie' en wij regelen de rest. Je kunt ons ook altijd mailen of bellen!

Wat hebben we nodig om te kunnen starten met het spel?

Per team heb je één opgeladen smartphone of tablet met mobiel internet (4G/5G) nodig en je GPS locatie moet aan staan. Hierop installeer je onze gratis app vanuit jouw Appstore / Google Play. De link zit in de instructies die je samen met jouw unieke spelcode ontvangt in de bevestigingsmail.

Let op: Voor de werking van het spel moet je de WiFi uitzetten en je mobiele data aan! De telefoon van de deelnemers heeft dus voldoende data nodig. Onze spellen kosten minimaal 20 mb en maximaal 50 mb aan data. Je kunt niet spelen via een mobiele hotspot van een andere mobiel, echt alleen met het internet op je de eigen mobiel anders werkt de GPS niet.

Verder is het natuurlijk een pluspunt als je een echte puzzelgenie in jullie team hebt.

Wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen jullie 3 topspellen The Hunt, Escape the City en Sherlock?

- The Hunt is een actieve citygame die je met minimaal twee teams tegen elkaar speelt (de criminelen en de hunters). In dit spel draait het vooral om lol maken en tactiek!
- Escape the City is een stadstour met diverse escape puzzelopdrachten, waarin de kwaliteiten per teamlid optimaal naar boven komt. Je lost samen de cryptische raadsels en puzzels op en komt steeds een stukje dichterbij de ontknoping.
- Sherlock is echt een speur citygame met een grote diversiteit in vragen en foto opdrachten. Met elkaar moet je het moordmysterie zien op te lossen. Speel je met meerdere teams tegen elkaar? Dan kun je elkaar lekker dwarsbomen!

Wat als ik problemen ervaar tijdens het spelen?

Het gebeurt zeer zelden dat iemand technische problemen ondervindt. Check eerst even of je je WiFi uit hebt gezet en je mobiele data en GPS locatie op je telefoon aan!

Mocht je toch problemen hebben zijn wij uiteraard telefonisch bereikbaar.

Wat als we het spel op een andere dag wil spelen?

Je kunt onze stadsspellen spelen wanneer jij wilt. Jullie ontvangen een unieke spelcode. Jullie speeltijd begint pas te lopen als je in de app op start klikt.

Wat kost een citygame?

Je speelt al een citygame al vanaf 7,80 per persoon. De prijs bedraagt 47,- per team van 2 tot 6 personen. Je ontvangt een mail met jullie unieke spelcode, de instructies met checklist hoe het werkt en een digitale handleiding. Wil je het spelpakket thuis ontvangen? Dan betaal je een meerprijs vanaf €27,-

In welke talen kun je de citygames van City Adventures spelen?
In which languages can you play City Adventures games?

Je kunt onze citygames spelen in het Nederlands of in het Engels
You can play the citygames in Dutch or in English!

Wat is een citygame?

Een stadsspel of citygame is een originele teambuilding activiteit, vol met uitdagende breinbrekers en virtuele opdrachten die je via onze gratis app op je telefoon speelt. Je speelt het spel met een groep mensen in een stad of dorp van jouw keuze.

Door de verschillende interactieve spelelementen kom je in straatjes, waar je anders nooit zou komen. Wil je meer weten over wat een citygame is? We schreven er een blog over: Wat is een citygame? Hierin lees je meer informatie en handige tips over de citygames van City Adventures.

Ja, ik wil graag een GPS spel spelen 

Je kunt onze stadsspellen heel gemakkelijk online bestellen. 

Vandaag nog spelen? Binnen 5 minuten kun je starten!

Meer lezen over City Adventures