Een originele kerstborrel organiseren
Algemeen
Stefanie
Algemeen
12/08/2022

Een originele kerstborrel organiseren

12/08/2022

The most wonderfull time of the year! Kerstmis staat alweer bijna voor de deur. Hoe leuk is het om samen met je collega’s het jaar af te sluiten tijdens een gezellige kerstborrel. Of het jaar in te luiden met een feestelijke nieuwjaarsborrel. Eerlijk is eerlijk: met zijn allen lunchen aan een grote versierde tafel onder de TL-verlichting van de bedrijfskantine met Mariah Carey uit de laptop speakers. Dat hebben we wel gehad! Na twee jaar geen kerstborrel of nieuwjaarsfeest, is het nu tijd om echt met iets origineels te komen.

Wij helpen je graag met originele ideeën voor het organiseren van jullie kerstborrel of nieuwjaarsfeest. In dit blog vind je handige tips om van jullie kerstborrel een daverend succes te maken.

Start op tijd!
We gaan er vanuit dat je op het moment van verschijnen van dit blog al een datum en locatie in je hoofd hebt. En ook de uitnodigingen zijn de deur al uit. Het is namelijk aan te raden om rond september te starten met je kerst- of nieuwjaarsborrel voorbereidingen. Dan heb je de meeste keuze qua locaties en grijp je niet mis.

Stuur je uitnodigingen naar alle collega’s met RSVP. Dan weet je waar je rekening mee kunt houden. Op deze manier heb je een goed beeld van de grote en samenstelling van je groep zodat je op zoek kunt gaan naar de leukste activiteiten voor jullie kerstborrel of nieuwjaarsreceptie.  

Originele activiteiten tijdens een kerstborrel

We begrijpen dat je op zoek bent naar originele activiteiten voor jullie kerstborrel. Onderstaande tips zijn geschreven vanuit onze eigen ervaring. Allemaal originele activiteiten die echt even iets anders zijn dan de standaard kerstborrel in de bedrijfskantine of kroeg op de hoek. Ben je door de drukte wat later dit jaar? Niet getreurd! Wij helpen je met handige last-minute tips! 

1. Speel met elkaar een zinderende Citygame

Met stipt op nummer 1 staan wij natuurlijk zelf. Het spelen van een stadsspel is de ideale invulling voor jullie kerstborrel of nieuwjaarsfeest. Een citygame of stadsspel is een spannend en afwisselend spel die je in iedere stad of dorp met elkaar kunt spelen. Het is een super originele activiteit en heel leuk om je collega's eens buiten kantoor beten te leren kennen tijdens een winterse kerstwandeling met gave escape opdrachten in jullie stad naar keuze!  

Onze meest gespeelde citygames zijn: 

  • The Hunt: een tactische en spannende spel waar je letterlijk in de huid kruipt van zowel een crimineel als een jager. Welk team heeft de beste tactiek en wie toont het meeste lef? 
  • Escape the City: een creatieve escape tour die je in iedere stad of dorp met meerdere teams tegelijk kunt spelen. 
  • Sherlockeen moordspel waar je samen met je team als een echte Sherlock Holmes een moordmysterie moet op lossen.

winters-uitje-in-kerstsfeer

Ontdek de magie van de stad waar jullie werken tijdens het spelen van één van deze gave stadsspellen. Geniet van de mooie kerstverlichting om jullie heen en proost met elkaar met heerlijke glühwein of warme chocomelk! Maak jullie kerstborrel of kerstuitje compleet met kerstmutsen of versiering en jullie hebben een onvergetelijke tijd met elkaar!

Grootste voordelen van het spelen van een stadsspel via City Adventures: 

  • Je kunt de citygames van City Adventures last-minute bestellen. We werken met een digitaal spelpakket. Het enige dat we nodig hebben is 24 uur de tijd na je bestelling om jullie spelgebied klaar te zetten.
  • Je bent er echt even uit! Zoals gezegd hebben we de bedrijfskantine nu wel gezien. Tijdens de Kerstborrel is het leuk en goed om erop uit te trekken. Onze spellen kun je in iedere stad of dorp spelen, dus ook vlakbij jullie werk. Zoek een gezellig restaurant om naderhand jullie overwinning te vieren en je hebt een compleet uitje.  
  • Je leert je collega’s op een andere manier kennen. Gegarandeerd komen de welbekende apen uit de mouw. Of laat die rustige collega zich in ene van een super fanatieke verrassende kant zien.
  • De kosten zijn laag: je speelt al een citygame voor € 9,50 per persoon.

citygame-kerstuitje

Akkie Tiggelaar van een woonzorgcentrum speelde onlangs Escape the City tijdens de kerstborrel. Zij schreef hierover: 
"Wat een leuke avond hebben we gehad tijdens het spelen van Escape the City. Iedereen was enthousiast en werd fanatiek. Echt een aanrader! Hier wordt nog lang over gesproken. Het contact met City Adventures was ook top!" 

Speel een magisch stadsspel met alle collega's als kerstuitje of Nieuwjaars activiteit. Je kunt al spelen vanaf 2 toto 6 personen tot wel ruim 750 collega's tegelijk! Gemakkelijk te boeken op: cityadventures.nl >

2. WijnSpijs Wandeling

Nog een originele tip voor jullie kerst- of nieuwjaarsborrel? Wat dacht je van een wandelende borrel dit jaar? Met de WijnSpijs Wandeling ontdek je in één middag  de leukste restaurants in jouw favoriete stad. WijnSpijs biedt op verschillende locaties in heel Nederland de gezelligste kerstborrel wandeling die je maar kunt bedenken. Je loopt de route langs de restaurants met je eigen gezelschap en op eigen tempo. Wel zo ontspannen! 

Geniet in elk restaurant van een zorgvuldig uitgezochte wijnspijs combinatie. De chefs en sommeliers zorgen voor een echte restaurantervaring. Jij hoeft dus niets te doen! Kun je zelf ook eens genieten van jullie kerstborrel. Kijk op de website van WijnSpijs voor de mogelijkheden in een stad bij jou in de buurt. Wees er snel bij van ze starten aankomend weekend. Mocht dit niet meer lukken? Dan kun je het idee van de WijnSpijs wandeling doorvoeren voor de Nieuwjaarsborrel met je bedrijf.

3. Speel een Escape Room

Speel een Escape Room samen met je collega’s tijdens jullie kerstuitje of nieuwjaarsborrel. Weer eens iets anders dan de standaard borrel op je werk. Breek samen met je collega’s uit een spannende escape room of strijd tegen elkaar in twee dezelfde kamers. Je kunt o.a. bij de Escape Room in Schagen terecht. Ze bieden verschillende gave escape rooms met ieder een ander verhaal en beleving. Los het spannende moordmysterie op in 'Space Lab' of ontdek de wondere wereld in 'The Chocolate Factory'! En wat dacht je van de nieuwst VR Escape Game 'La Casa de Dinero'? 

kerstborrel-escaperoom-schagen

Jullie gezamenlijke missie deze Kerst is: hoe kom ik binnen de tijd deze kamer uit! Boek er een lekker kerstarrangement bij en het feest is geregeld! Kijk voor meer informatie op: escaperoomschagen.nl/kerst

4. Winterfood festival op kantoor

Boek een Winterse Kerstborrel of Nieuwjaarsreceptie op eigen terrein. Enkele jaren geleden schoten de foodtrucks als paddenstoelen uit de grond. Vaak vind je ze op zomerse festivals en hebben ze te maken met een winterdip!! Maar hoe leuk is het om zo’n heerlijke keuken op rollen in jouw bedrijfshal of magazijn te laten rijden? Compleet met muziek en aankleding en jullie kerstborrel of nieuwjaarsfeest is een knaller dit jaar.

winterfeest-foodtruck-festival-kerstborrel

De Wentelteefjes
 In de kop van Noord-Holland kun je het beste terecht bij Miranda Nijssen. Zij is echt van alle markten (ehhh foodtrucks) thuis. Met haar Wentelteefjes Foodtruck of Miss Piggy Foodtruck verzorgt zij de meest creatieve kerstborrels en Nieuwjaarsfeesten op jouw locatie. Zij tovert jullie saaie bedrijfshal binnen een mum van tijd om tot prachtige feest locatie. En uiteraard met complete catering met veel meer dan alleen de overheerlijke wentelteefjes.

Wil je dat het een winterse sfeer heeft? Dan vindt ze 100% een sneeuwmachine en kerstmannen band. Liever een warmere sfeer? Dan staat jouw magazijn straks vol met bloemen en loopt er een Braziliaanse dansgroep binnen. Net waar jullie voor kiezen. Miranda regelt het! Heb je geen grote indoor ruimte? Dan kan een nabij gelegen parkeerterrein of grasveld ook heel goed werken.

Voor meer informatie en leuke filmpjes zie: De Wentelteefjes >

de-wentelteefjes-foodtruck-kerstborrel

Ook kun je terecht bij Winterfoodfestival. Zij rijden door heel Nederland met hun kerstborrel op wielen.

5. IJSKOUDE tip voor deze winter: Ervaar de kracht van koude!

Zoek je een échte unieke beleving tijdens jullie jaarafsluiting met het bedrijf? Ervaar dan met je collega’s de kracht van koude en stap met elkaar in een ijsbad. Skip de winterdip en zorg voor vitale werknemers! Boek een Adem & Koude Workshop. Je kunt verschillende Adem & Koude Workshops boeken bij jou in de omgeving. In Noord-Holland kun je in Schagen terecht of op de locatie van Lijf & Visie in Soest. 

kerstuitje-in-een-ijsbad

Dit wordt gegarandeerd het meest origineelste Kerst-/Nieuwjaarsuitje die je ooit hebt ervaren met je bedrijf. Het brengt jullie hoe dan ook dichter bij elkaar. Als is het alleen al om naderhand met een warme choco of heerlijke glühwein op te warmen.

6. Bezoek met je collega’s een Kerstmarkt

Beleef een gezellig kerstuitje met je collega’s en bezoek 1 van de vele winterse Kerstmarkten bij jullie bedrijf in de buurt. De Kerstmarkt in Maastricht is de bekendste en ik denk ook wel de grootste. Ze pakken ieder jaar flink uit met gezellige activiteiten een immens reuzenrad en overdekte schaatsbaan op het plein.

kerstmarkt-in-maastricht

Maar ook de Kerstmarkt in Valkenburg is een hele originele. Deze vindt namelijk plaats in de Gemeentegrot, onderaan de bekende Cauberg en is onderhand één van de meest bezochte kerstmarkten van Europa.

Ook de Kerstmarkten van Alkmaar, Leiden, Den Haag, Haarlem, Amsterdam, Naarden-Vesting en Deventer springen er echt uit! Werk je in de buurt van Utrecht, kies dan voor de Country & Christmas Fair in de tuinen van Kasteel De Haar. Het optimale Kerstgevoel vind je hier met elkaar. Ontdek de top 10 van Nederlandse Kerstmarkten hier

Kerstpakket of Nieuwjaars Goodiebag

Heb je nog budget over na al het gefeest en wil je jouw collega’s in het zonnetje zetten en iets moois meegeven? Dan kun je na jullie kerstuitje of nieuwjaarsfeest jullie Kerstpakket of Nieuwjaars Goodiebag meegeven.

Hierbij wat originele ideeën:

Houtenborrelplak met bedrijfslogo
Als je googelt op ‘Houten borrelplank graveren’ dan krijg je al vele hits waar je dit kunt laten doen. Een nog leuker idee is om het zelf te doen. Bestel een eigen brandstempel met jullie logo en je kunt aan de slag. Reken maar dat je jullie brandmerk vaker zult gebruiken😉.

Wijnglazen met jullie bedrijfsnaam of slogan
Ik heb zelf via YourSurprise eens twee wijnglazen laten graferen met de namen van mijn man en mij voor onze anniversary. Dit kun je natuurlijk ook heel leuk doen voor jullie goodiebag. Heb je een collega die meer een theeleut is? Kies dan voor een theeglas met jullie logo.

Bestel een kerstpakket / goodiebag lokaal
Steun de lokale ondernemer en bestel jullie kerstpakket lokaal. Er is altijd wel een winkel, traiteur, boerderijwinkel of designer uit de regio die voor jullie persoonlijk een Kerstpakket of goodiebag wil samenstellen. Ik heb bij mijn vorige werkgever als kerstpakket een prachtig designtafeltje van K'willem in huis gekregen. Een heel origineel cadeau en alle collega's hebben nu zo'n leuk tafeltje thuis staan. Je kunt je voorstellen dat de designer natuurlijk heel blij was met deze mooie opdracht.

Geschenkideeën voor de Kerst uit Toscane
De kerstpakketten van Fattoria La Vialla zijn echt formidabile en heb ik ook meerdere malen zelf mogen ontvangen. Ze hebben de keuze voor ieders smaak, een compleet assortiment van Toscaanse specialiteiten van Fattoria La Vialla, in huis en handgemaakt verpakt in een kleurige doos met een grote strik. Bezoek voor meer informatie de website van Fattoria La Vialla >

kerstpakket-ideee-van-fattoria-la-vialla

We hopen dat we je met dit blog alvast lekker in de feeststemming hebben gebracht en genoeg inspiratie hebben gegeven om van jullie kerstborrel of nieuwjaarsfeest een succes te maken.

Blijf ons volgen voor alle tips van bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten en uitjes met het gezin.

Reacties
Categorieën