Wil jij real life Kolonisten van Catan spelen?

Wij toveren jouw stad om tot een live speelbord in de Kolonisten Citygame

bepaal zelf wanneer

Speel wanneer je wilt

Vandaag nog spelen? Ook dat is mogelijk!
overal te spelen

Overal te spelen

Kies zelf een stad of dorp waar jij wilt spelen.

2 - 500 personen

Speel vanaf 9,50 p.p. in één of meerdere teams tegelijk.

Wie daag jij uit tijdens Kolonisten de citygame?

Ben jij helemaal fan van het Catan bordspel? Lijkt het je super vet om dit live te spelen in jouw stad? Dat kan! Wij toveren jouw stad om tot een live speelbord in de Kolonisten citygame.

Je deelt de groep op in teams en gaat gewapend met je telefoon op stap. In de app zie je de alom bekende 6 hoekige tegels van Catan verschijnen in jouw stad. Verzamel grondstoffen, bouw dorpen, steden en stadsmuren. Plunder een vijandelijke stad of versla een struikrover. 

Je speelt Kolonisten al vanaf twee teams. Een super leuk spel om te spelen met je vaste bordspelmaatjes, vrienden, familie of collega's.

Welk team verdient de meeste punten en wint Kolonisten?

Lees meer
Kolonisten van Catan uitje
Hoe werkt de kolonisten citygame

Hoe speel je Kolonisten?

  • Op je telefoon download je de Kolonisten app en binnen anderhalf uur probeer je met je team zoveel mogelijk punten te verzamelen.
  • In de app zie je een kaart met jouw dorp als startpunt en daaromheen de zeshoekige tegels die we kennen van het bordspel. Ook zie je de dorpen van de andere teams, banken en kathedralen.
  • Bouw wegen en probeer meer dorpen of steden en verzamel de grondstoffen die jullie nodig hebben. Maak je nederzetting sterker en sterker, probeer andere steden te plunderen en verzamel de meeste punten. 
  • Verdien bonuspunten met het uitvoeren van leuke foto opdrachten, zoals "Maak een foto waarin je laat zien hoe jullie een stad plunderen.
  • Met alleen maar hard doorlopen ga je het niet redden in dit spel. Tactiek, sluwheid en slimme acties uitvoeren brengen je heel ver.
  • Welk team heeft de beste tactiek, maakt de sterkste nederzetting en verdient de meeste punten?


Ontdek het nu in de Kolonisten citygame!

Wat anderen zeggen over Kolonisten

Wij hebben als team onwijs genoten van het spel en gaan dit zeker ook aanbevelen aan anderen.
Nathalie Escape the City Review
Emmy, Kappio Kinderopvang

Wat een super leuke avond hebben wij beleefd met het team. We zijn erg tevreden over de activiteit en het contact met City Adventures

Johan review escape the city

Wouter, KroeseWevers Accountants BV

Wil jij Kolonisten in jouw stad of dorp beleven?

Kies je voor digitaal of thuis gestuurd?

digitaal verstuurd escape the city

Digitaal verstuurd

Bestel je jouw citygame digitaal, dan ontvang je direct na je bestelling alle benodigdheden voor dat spel in je mailbox. Instructies met checklist hoe het werkt, digitale handleiding van het door jouw gekozen spel en de spelcode waarmee je het spel kunt starten.
57,- per team van 2-6 personen (min. 2 teams)
thuis gestuurd escape the city

Thuis gestuurd

Wij stellen een spelpakket voor je samen met daarin per team een mooi mapje met waterafstotende handleidingen, een notitieblokje en pen. Ook vind je hierin de instructies om het spel te starten en natuurlijk de spelcode. Zo heb je gelijk alles speelklaar.
vanaf 27,- meerprijs (voeg toe tijdens het bestelproces)

Waarom kies je voor Kolonisten?

overal te spelen

Overal te spelen

Kolonisten is bijna overal te spelen. Geef ons door in welke plaats jullie willen spelen. Wij maken het live speelbord klaar en ga van start.
bepaal zelf wanneer

Bepaal zelf wanneer

Besteld en slecht weer? Begin dan iets later of speel op een ander dag. De speeltijd gaat namelijk pas in als jij op start drukt.
niet op 1 telefoon

Niet op 1 telefoon

Scan de QR-code op de hoofdtelefoon en kijk mee op je eigen scherm. Zo kan iedereen alles goed zien.
direct de uitslag

Direct de uitslag

Direct na afloop van het spel ontvang je de uitslag in je mailbox. Zo weet je snel welk team er heeft gewonnen, om gelijk tot de prijsuitreiking over te gaan.
wij zetten het uit

Wij maken het spel

Je hoeft zelf weinig te doen in de voorbereiding. Wij zetten het hele spel uit in het gebied waar jij wilt. Dit koppelen we aan jullie spelcode en jullie kunnen spelen.
gratis digitaal fotoalbum

Gratis digitaal fotoalbum

Tijdens Kolonisten maken jullie foto's. De foto's van alle teams worden verzameld in een digitaal fotoalbum. De link hiervoor ontvang je bij de uitslag.

Hoe werkt het?

stel een team samen

Trommel een team op

Stel een team samen van vrienden, familie en/of collega's waarmee je Kolonisten wilt spelen. Je speelt het spel met minimaal twee teams. Wij raden aan om met 2-6 personen in één team te spelen. Ben je met meer personen? Deel je dan op in meerdere teams en strijd tegen elkaar. Dit maakt het natuurlijk nog leuker :)
route
spreek een datum af

Plan samen een datum

Kijk wanneer iedereen kan en zet deze datum vast in jullie agenda's, zodat jullie alle tijd hebben om je te storten in het avontuur. Je hoeft deze datum niet aan ons te laten weten. Regent het pijpenstelen of komt er iets tussen waardoor jullie niet kunnen spelen op deze datum, kan je het zonder moeite verplaatsen. Je spelcode blijft gewoon geldig.

route 2
bereid je voor

Bereid je voor

Na het bestellen ontvang je digitaal van ons de instructies. Wij raden aan om dit minimaal een dag van te voren door te nemen, zodat je weet hoe het werkt en de app alvast kunt downloaden. Heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust.
route
speel escape the city

Speel Kolonisten

Jaaa... het is zover. Jullie gaan real life Kolonisten spelen in de stad die jullie hebben gekozen. Laat je helemaal onderdompelen in het avontuur. Welk team is het meest tactisch en is de andere teams te snel af? Kijk ook rond in de stad waar je bent, ontdek mooie plekjes en bovenal, heb plezier met elkaar!
route 2
roep de winnaar uit

Roep de winnaar uit

Direct na het spelen ontvang je van ons de uitslag, daardoor kun je direct overgaan tot het uitroepen van de winnaar. Maakt het spannend (tromgeroffel) en roep onder het genot van een hapje en een drankje de winnaar uit. Ook krijg je een link naar het digitale foto album van de foto's die jullie tijdens het spel hebben gemaakt.
               

Veelgestelde vragen over Kolonisten

Met hoeveel personen speel je in 1 team?

Wij adviseren om in teams van 2 tot 6 personen te spelen.

Waarom speel je met minimaal 2 teams?

Bij Kolonisten gaat het om de strijd om de grootste nederzetting en meeste punten. Je kunt pas tegen elkaar strijden wanneer je met minimaal twee teams bent.

Waar kun je Kolonisten spelen?

Je kunt Kolonisten overal spelen! In iedere stad, dorp of wijk van jouw keuze spelen. Het gebied waar jullie willen gaan spelen moet wel minimaal 5000 m2 zijn en uit meerdere straten bestaan. Het is niet te adviseren om het spel in een bos of op het strand te spelen!

Bij je bestelling kun je aangeven waar je wil gaan spelen. Stel je kiest voor Amsterdam, dan zetten wij het spel in het centrum voor jullie uit. Wil je heel ergens anders spelen in Amsterdam? Dan kan dat! Geef dit dan aan in het opmerkingenveld 'Locatie' en wij regelen de rest. Je kunt ons ook altijd mailen of bellen!

Hoe lang duurt Kolonisten?

Kolonisten duurt standaard 90 minuten. Wil je langer spelen kan je ons vooraf bellen of mailen en stellen wij de tijd langer in. Dit kost niets extra.

Moet iedereen het Catan bordspel gespeeld hebben?

Nee, niet iedereen hoeft het bordspel gespeeld te hebben. Wel raden we aan dat er in elk team minimaal 1 persoon zit die het bordspel goed kent.

Wat heb ik nodig om te kunnen spelen?

Per team heb je 1 smartphone of tablet met mobiel internet (4G/5G) nodig en je GPS locatie moet aan staan. Hierop installeer je onze gratis app vanuit jouw Appstore / Google Play. De link zit in de instructies die je samen met jouw unieke spelcode ontvangt in de bevestigingsmail.

Let op: Voor de werking van het spel moet je de WiFi uitzetten en je mobiele data aan!

Tot wanneer blijft de spelcode geldig?

Je spelcode is goed voor 1 keer het spelen van het spel. Je speeltijd begint pas te lopen wanneer je op start klikt. Tot die tijd is je spelcode gewoon geldig.

Wat als ik problemen ondervind tijdens het spelen?

Het gebeurt zeer zelden dat iemand technische problemen ondervindt. Check eerst even of je je WiFi uit hebt gezet en je mobiele data en GPS locatie op je telefoon aan!

Mocht je toch problemen hebben kijk dan even op onze helpdesk pagina

     
Kolonisten citygame bestellen

Ga jij de uitdaging aan?

Trommel dan vandaag nog je vrienden, familie of collega's op en ga de strijd met elkaar aan.

Je speelt al vanaf 9,50 p.p.