escape-the-city-ontdek-jouw-favoriete-stad

Wil jij graag Escape the City in jouw stad of dorp spelen?

Hoeveel gijzelaars weten jullie met goed puzzel- en speurwerk te bevrijden binnen de tijd?

bepaal zelf wanneer

Spelen wanneer jij wilt

Vandaag nog spelen? Ook dat is mogelijk!
overal te spelen

Overal te spelen

Kies zelf een stad of dorp waar jij wilt spelen.

2 - 500 personen

Speel vanaf 9,50 p.p. in één of meerdere teams tegelijk.

Met wie ga jij de strijd aan in deze outdoor escape game?

Ohhhhhh nee… schrik! De ijzingwekkende Dr. Crypto is gespot in jullie stad. In Escape the City ga je de strijd aan met Dr. Crypto die 9 mensen op verschillende plekken gegijzeld houdt. De kamers waar zij in zitten, zijn alleen te openen door cryptische aanwijzingen te ontcijferen. Voor elke gijzelaar die je bevrijdt, verdien je geld. 


Het aantal teams en de samenstelling daarvan is zelf in te vullen, zodat Escape the City precies bij jullie vrijgezellenfeest, familiedag, groeps- of bedrijfsuitje aansluit. Ook is er een junior versie welke zeer geschikt is voor gezinnen en kinderfeestjes. 


Welk team verdient het meeste geld en wint Escape the City?

Lees meer
escape-the-city-stadsspel-spelen
escape the city stadsspel

Hoe speel je Escape the City?

 • Op je telefoon download je de Escape the City app en binnen anderhalf uur probeer je met je team zoveel mogelijk gijzelaars te bevrijden.
 • In de app zie je een kaart met allemaal locaties waar je langs moet lopen om aanwijzingen, informatie en gijzelaars te vinden zijn. Je vindt informatie waarmee je de codes kunt kraken
 • Hoe sneller je gijzelaars weet te bevrijden uit hun benarde positie hoe beter. Dan verdien je bonuspunten. Probeer niet te snel te zijn, want foute antwoorden kosten geld. 
 • Weet je het even niet? Niet getreurd, je kunt hints kopen, maar ook hier gaat wee4t geld uit de pot. 
 • Welk team heeft de beste tactiek, weet de meeste gijzelaars te bevrijden en verdient het meeste geld?


Wees snel… de klok tikt…

Wat anderen zeggen over Escape the City

Teamuitje
Wij hebben Escape the City tour gespeeld in Schagen en het was SUPER LEUK!! Een echte aanrader. We hebben 1,5 uur door het centrum van Schagen gerend om de gijzelaars te bevrijden. Het Fit4lady teamuitje was heel geslaagd. BEDANKT!
Nathalie Escape the City Review
Nathalie, Fit4Lady
Bedrijfsuitje

Iedereen heeft enorm plezier gehad. Het ene team was fanatiek, het andere team vocht tegen de neiging op een terrasje te gaan zitten … maar ging door!

Bedankt voor de goede zorgen. Het zag er allemaal perfect uit en het heeft perfect gewerkt. Namens ons allemaal bij CliniClowns … heel hartelijk dank 

Wilma, CliniClowns
Familiedag
We hebben allemaal erg genoten afgelopen zondag. Wat een leuke en originele manier om de stad eens op een andere manier te ontdekken.


Dank voor verzorging van deze fantastische familiedag.
Johan review escape the city
Johan

Wil jij Escape the City in jouw stad of dorp beleven?

Welke versie kies jij?

Meest gekozen

Standaard

57,-
per team van 2 - 6 personen
 • Vanaf 14 jaar
 • Direct na bestelling te spelen
 • Inclusief checklist, handleiding & spelcode
 • In iedere stad/dorp te spelen
 • 90 minuten speeltijd
 • Speel wanneer jij wilt vanaf 9,50 p.p.
Speciaal voor kinderen

Junior

57,-
per team van 2 - 6 personen
 • Vanaf 10 jaar, aangepast op belevingswereld
 • Direct na bestelling te spelen
 • Inclusief checklist, handleiding & spelcode
 • In iedere stad/dorp te spelen
 • 90 minuten speeltijd
 • Speel wanneer jij wilt vanaf 9,50 p.p.

Waarom kies je voor een Escape the City Tour?

overal te spelen

Overal te spelen

Escape the City is bijna overal te spelen. Loop naar een centraal punt waar jij wilt spelen, druk op start en beleef het avontuur.
bepaal zelf wanneer

Bepaal zelf wanneer

Besteld en slecht weer? Begin dan iets later of speel op een ander dag. De speeltijd gaat namelijk pas in als jij op start drukt.
niet op 1 telefoon

Niet op 1 telefoon

Scan de QR-code op de hoofdtelefoon en kijk mee op je eigen scherm. 
direct de uitslag

Direct de uitslag

Direct na afloop van het spel ontvang je de uitslag in je mailbox. Zo weet je snel welk team er heeft gewonnen, om gelijk tot de prijsuitreiking over te gaan.
wij zetten het uit

Wij zetten het uit

Je hoeft zelf weinig te doen in de voorbereiding. Wij zetten het hele spel uit in het gebied waar jij wilt. Dit koppelen we aan jullie spelcode en jullie kunnen spelen.
gratis digitaal fotoalbum

Gratis digitaal fotoalbum

Tijdens Escape the City maken jullie foto's. De foto's van alle teams worden verzameld in een digitaal fotoalbum. De link hiervoor ontvang je bij de uitslag.

Hoe werkt het?

stel een team samen

Trommel een team op

Stel een team samen van vrienden, familie en/of collega's waarmee je Escape the City wilt spelen. Wij raden aan om met 2-6 personen in één team te spelen. Ben je met meer personen? Deel je dan op in meerdere teams en strijd tegen elkaar. Stiekem maakt dit het nog leuker ;)
route
spreek een datum af

Plan samen een datum

Kijk wanneer iedereen kan en zet deze datum vast in jullie agenda's, zodat jullie alle tijd hebben om je te storten in het avontuur. Je hoeft deze datum niet aan ons te laten weten. Regent het pijpenstelen of komt er iets tussen waardoor jullie niet kunnen spelen op deze datum, kan je het zonder moeite verplaatsen. Je spelcode blijft gewoon geldig.

route 2
bereid je voor

Bereid je voor

Na het bestellen ontvang je digitaal of per post (hier kan je uit kiezen) van ons de instructies. Wij raden aan om dit minimaal een dag van te voren door te nemen, zodat je weet hoe het werkt en de app alvast kunt downloaden. Heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust.
route
speel escape the city

Speel Escape the City

Jaaa... het is zover. Jullie gaan Escape the City spelen in de stad die jullie hebben gekozen. Laat je helemaal onderdompelen in het avontuur. Weten jullie Dr. Crypto te verslaan? Kijk ook rond in de stad waar je bent, ontdek mooie plekjes en bovenal, heb plezier met elkaar!
route 2
roep de winnaar uit

Roep de winnaar uit

Direct na het spelen ontvang je van ons de uitslag, daardoor kun je direct overgaan tot het uitroepen van de winnaar. Maakt het spannend (tromgeroffel) en roep onder het genot van een hapje en een drankje de winnaar uit. Ook krijg je een link naar het digitale foto album van de foto's die jullie tijdens het spel hebben gemaakt.
Escape the City kinderen

Nieuw: Escape the City Junior

Wil je een Escape the City Tour spelen met het hele gezin, een kinderfeestje of een familiedag en zijn er kinderen bij van 14 jaar of jonger? Kies dan voor de junior versie. Deze versie is gemaakt voor kinderen vanaf 10 jaar. We hebben de opdrachten en puzzels aangepast naar hun belevingswereld en niveau. Hoeveel gijzelaars weten jullie te bevrijden binnen 90 minuten?
               

Veelgestelde vragen over Escape the City

Met hoeveel personen speel je in 1 team?

Wij adviseren om in teams van 2 tot 6 personen te spelen.

Waar kun je Escape the City spelen?

Je kunt Escape the City overal spelen! In iedere stad, dorp of wijk van jouw keuze. Het gebied waar jullie willen gaan spelen moet wel minimaal 5000 m2 zijn en uit meerdere straten bestaan. Het is niet te adviseren om het spel in een bos of op het strand te spelen!

Bij je bestelling kun je aangeven waar je wil gaan spelen. Stel je kiest voor Amsterdam, dan zetten wij het spel in het centrum voor jullie uit. Wil je heel ergens anders spelen in Amsterdam? Dan kan dat! Geef dit dan aan in het opmerkingenveld 'Locatie' en wij regelen de rest. Je kunt ons ook altijd mailen of bellen!

Hoe lang duurt Escape the City

Escape the City duurt standaard 90 minuten. Wil je langer spelen kan je ons vooraf bellen of mailen en stellen wij de tijd langer in. Dit kost niets extra.

Wat heb ik nodig om te kunnen spelen?

Per team heb je 1 smartphone of tablet met mobiel internet (4G/5G) nodig en je GPS locatie moet aan staan. Hierop installeer je onze gratis app vanuit jouw Appstore / Google Play. De link zit in de instructies die je samen met jouw unieke spelcode ontvangt in de bevestigingsmail.

Let op: Voor de werking van het spel moet je de WiFi uitzetten en je mobiele data aan!

Verder is het natuurlijk een pluspunt als je een echte puzzelgenie in jullie team hebt.

Tot wanneer blijft de code geldig?

Je speeltijd begint pas te lopen wanneer je op start drukt. Tot die tijd is je spelcode gewoon geldig.

Wat als ik problemen ondervind tijdens het spelen?

Het gebeurt zeer zelden dat iemand technische problemen ondervindt. Check eerst even of je je WiFi uit hebt gezet en je mobiele data en GPS locatie op je telefoon aan!

Mocht je toch problemen hebben zijn wij uiteraard telefonisch bereikbaar.

     

Jeroen Staal

Escape the City tijdens vriendenuitje

Wat hebben wij (5 bevriende stellen) in Winterswijk genoten van 'Escape in the City!! Fantastisch in elkaar gezet en een telefonische backoffice die écht functioneert! Een absolute aanrader, en niet alléén in Winterswijk, dit kan óveral worden gespeeld!
Escape the City stadsspel

Ga jij de uitdaging aan?

Trommel dan vandaag nog je vrienden, familie of collega's op en ga de strijd met elkaar aan.

Je speelt al vanaf 9,50 p.p.