outdoor-teamuitje

Teambuilding, bedrijfsuitje of event met school! 

Kies voor een uitdagend stadsspel voor grote groepen en beleef een uitje met een verhaal

bepaal zelf wanneer

Speel wanneer je wilt

Vandaag nog spelen? Ook dat is mogelijk!
overal te spelen

Overal te spelen

Kies zelf een stad of dorp waar jij wilt spelen.

50 - 750+ personen

Speel vanaf 9,50 p.p. in meerdere teams tegelijk.

Citygames voor grote groepen

Ben jij op zoek naar een leuke activiteit voor een grote groep? Organiseer jij het teambuilding event, bedrijfsfeest, schooluitje of uitje voor de vereniging? Zoek dan niet verder!

Een stadsspel of citygame is een originele teambuilding activiteit, vol met uitdagende breinbrekers en opdrachten. Door de verschillende interactieve spelelementen kom je in straatjes, waar je anders nooit zou komen. Deelnemers werken samen, en leren elkaar op een gezellige manier beter kennen.

Voor iedereen een onvergetelijke belevenis tijdens het spelen van één van onze top stadsspellen. Speel ons moordspel 'Sherlock', het jachtseizoenspel 'The Hunt' of de uitdagende stadsspeurtocht 'Escape the City'. 

Welk team gaat deze spannende strijd winnen?

Lees meer
Bekijk de spellen >>
citygames-voor-grote-groepen
de-leukste-citygames

Uitje Doe-het-zelf 
via City Adventures

 • Overal te spelen! Kies je eigen spelgebied in stad of dorp waar je wilt
 • Lage kosten! Al vanaf 9,50 p.p. te spelen
 • Bepaal zelf wanneer je wilt spelen, verplaatsen kan altijd
 • Slecht weer? Speel gerust op een andere dag
 • Last minute? Bestel en speel binnen 5 minuten
 • Geschikt voor kleine groepjes (vanaf 2 personen), maar ook grote groepen

Uitje met begeleiding van spelleider

 1. Beperkt aantal steden waar je uit kunt kiezen
 2. Hoger in kosten
 3. Datum ligt vast, afhankelijk van begeleiding
 4. Bij slecht weer gaat het gewoon door
 5. Last minute boeking vaak niet mogelijk
 6. Niet mogelijk voor kleine groepjes

15+ jaren aan ervaring

In het organiseren van uitjes

4.7 uit 5 sterren

Uit 427 reviews van onze spelers

3.000+

Uitjes per jaar

Welk stadsspel kiezen jullie voor jullie volgende uitje?

Escape the City stadsspel

Escape the City

Ga de strijd aan met Dr. Crypto in het spannende stadsspel Escape the City. Weten jullie alle gijzelaars te bevrijden?

The Hunt

Kan jij verdwijnen van de radar in de tactische citygame The Hunt? Wie wint deze spannende strijd, de hunters of de criminelen.

Sherlock

De stad wordt opgeschrikt door een gruwelijke moord. Weet jij als een echte Sherlock Holmes het mysterie op te lossen?

Wil je een onvergetelijk uitje beleven?

Ben je op zoek naar extra ondersteuning en informatie?

Waarom een citygame zo leuk is!

 • Een citygame is interactief
  Je duikt helemaal in het verhaal van het spel.
 • Perfecte Teambuilding
  Je werkt samen met creativiteit en tactiek!
 • Outdoor Escape Game
  Je lost puzzels op en komt steeds een stukje dichterbij de ontknoping.
 • Overal te spelen
  Je kiest zelf waar en wanneer jullie willen spelen in de frisse buitenlucht!


Wat heb je nodig?
Je eigen smartphone of tablet met 4/5G, teamwork en een goeie dosis humor! Ga met meerdere teams tegelijk op pad. Een toffe activiteit voor grote groepen!

Dankzij City Adventures hebben wij een onvergetelijk uitje beleefd. Op 9 plekken tegelijk speelden we Escape the City. Alleen maar lof voor Lisanne!
monique review city adventures
Monique - Federatie Medisch Specialisten

1,5 uur door Schagen met een super leuke citygame! We hebben genoten. Het Fit4lady teamuitje was heel geslaagd. BEDANKT

Nathalie Escape the City Review
Nathalie - Sportclub 

Wij hebben afgelopen dinsdag The Hunt van City Adventures gespeeld met onze school, het was ontzettend leuk! Heel duidelijk en goed geregeld. Wij hebben ervan genoten!!

michelle-van-der-heijden
Michelle, onderwijsassistent

Deze bedrijven gingen je voor

citygame-spelen-mooi-weer

Mooi weer garantie!

Met een stadsspel zijn we toch heel erg afhankelijk van het weer? Wees niet bang, bij ons niet! Een groot gedeelte van de dag zitten we binnen, hoe fijn is het dan om tijdens jullie uitje buiten te zijn. Mocht het écht slecht weer worden, bieden wij de mooi weer garantie! Jullie kunnen dan gratis omboeken naar een andere datum.

Veelgestelde vragen

Met hoeveel personen speel je in 1 team?

Wij adviseren om in teams van 2 tot maximaal 6 personen te spelen. Als je namelijk de groepen niet te groot maakt, dan doet iedereen van het team mee; wel zo leuk! Door middel van overleg en teamwork komen jullie steeds dichter bij de oplossing.

Met hoeveel teams kun je spelen?

Dat antwoord hangt af van jullie gekozen spel. The Hunt, Ticket to the City en Kolonisten kun je spelen vanaf 2 teams. De overige stadsspellen kun je al starten vanaf 1 team. Het totaal aantal te spelen teams is onbeperkt!

Hoe lang duurt een citygame?

Onze stadsspellen duren standaard 90 minuten. Wil je langer spelen? Dan kan je ons vooraf bellen of mailen en stellen wij de tijd langer in. Dit kost niets extra.

Kan je het spel echt overal spelen?

Ja, je kunt de citygames van City Adventures in iedere stad, dorp of wijk van jouw keuze spelen. Let er wel op dat jouw wijk, stad of dorp groter is dan 5000 m2 en uit meerdere straten bestaat. Het is niet te adviseren om het spel in een bos of op het strand te spelen!

Bij je bestelling kun je aangeven waar je wil gaan spelen. Stel je kiest voor Amsterdam, dan zetten wij het spel in het centrum voor jullie uit. Wil je heel ergens anders spelen in Amsterdam? Dan kan dat! Geef dit dan aan in het opmerkingenveld 'Locatie' en wij regelen de rest. Je kunt ons ook altijd mailen of bellen!

Wat hebben we nodig om te kunnen starten met het spel?

Per team heb je één opgeladen smartphone of tablet met mobiel internet (4G/5G) nodig en je GPS locatie moet aan staan. Hierop installeer je onze gratis app vanuit jouw Appstore / Google Play. De link zit in de instructies die je samen met jouw unieke spelcode ontvangt in de bevestigingsmail.

Let op: Voor de werking van het spel moet je de WiFi uitzetten en je mobiele data aan! De telefoon van de deelnemers heeft dus voldoende data nodig. Onze spellen kosten minimaal 20 mb en maximaal 50 mb aan data. Je kunt niet spelen via een mobiele hotspot van een andere mobiel, echt alleen met het internet op je de eigen mobiel anders werkt de GPS niet.

Verder is het natuurlijk een pluspunt als je een echte puzzelgenie in jullie team hebt.

Wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen jullie 3 topspellen The Hunt, Escape the City en Sherlock?

- The Hunt is een actieve citygame die je met minimaal twee teams tegen elkaar speelt (de criminelen en de hunters). In dit spel draait het vooral om lol maken en tactiek!
- Escape the City is een stadstour met diverse escape puzzelopdrachten, waarin de kwaliteiten per teamlid optimaal naar boven komt. Je lost samen de cryptische raadsels en puzzels op en komt steeds een stukje dichterbij de ontknoping.
- Sherlock is echt een speur citygame met een grote diversiteit in vragen en foto opdrachten. Met elkaar moet je het moordmysterie zien op te lossen. Speel je met meerdere teams tegen elkaar? Dan kun je elkaar lekker dwarsbomen!

Wat als we het spel op een andere dag wil spelen?

Je kunt onze stadsspellen spelen wanneer jij wilt. Jullie ontvangen een unieke spelcode. Jullie speeltijd begint pas te lopen als je in de app op start klikt.

Wat kost een citygame?

Je speelt al een citygame al vanaf 9,50 per persoon. De prijs bedraagt 57,- per team van 2 tot 6 personen. Je ontvangt een mail met jullie unieke spelcode, de instructies met checklist hoe het werkt en een digitale handleiding. Wil je het spelpakket thuis ontvangen? Dan betaal je een meerprijs vanaf €27,-

In welke talen kun je de citygames van City Adventures spelen?
In which languages can you play City Adventures games?

Je kunt onze citygames spelen in het Nederlands of in het Engels. Ticket to the City is momenteel alleen in het Nederlands beschikbaar!
You can play the citygames in Dutch or in English! Ticket to the City is available only in Dutch
The Hunt und Sherlock auch auf Deutch

Wat is een citygame?

Een stadsspel of citygame is een originele teambuilding activiteit, vol met uitdagende breinbrekers en virtuele opdrachten die je via onze gratis app op je telefoon speelt. Je speelt het spel met een groep mensen in een stad of dorp van jouw keuze.

Door de verschillende interactieve spelelementen kom je in straatjes, waar je anders nooit zou komen. Wil je meer weten over wat een citygame is? We schreven er een blog over: Wat is een citygame? Hierin lees je meer informatie en handige tips over de citygames van City Adventures.

Wat als ik problemen ondervind tijdens het spelen?

Het gebeurt zeer zelden dat iemand technische problemen ondervindt. Check eerst even of je je WiFi uit hebt gezet en je mobiele data en GPS locatie op je telefoon aan!

Mocht je toch problemen hebben kijk dan even op onze helpdesk pagina

puzzeltocht-stadsspel
57,- per team

Maak je uitje compleet met een stadsspel van City Adventures

vanaf 9,50 per persoon


De deelnemers worden opgedeeld in teams van 2 tot 6 personen. Ieder team heeft één smartphone nodig met 4/5G en onze gratis app + de verkregen spelcode. That's it!  
Op allerlei manieren ontvangen de teamleden gedurende het spel, al lopend door de stad, nieuwe informatie en raadsels, afhankelijk van het gekozen spel. Met je teamleden wissel je de informatie uit, los je puzzels op en werk je samen om steeds verder bij de ontknoping te komen.


De hele beleving duurt ongeveer 1,5 uur. Het is mogelijk om dit  kosteloos te verlengen!  Ook het speelveld kunnen we groter maken bij grote groepen, zodat je elkaar niet 'teveel' tegenkomt.

Veel speelplezier!

Ja, ik wil graag een offerte aanvragen 

Voorkeur voor dag & tijd? Geef gemakkelijk aan via het formulier

Binnen 24 uur ontvang van je ons gerichte informatie en offerte!