interactieve-familiespeurtocht-spelen

Ben je op zoek naar een toffe activiteit voor jullie familiedag?

Speel een geweldig stadsspel met de hele familie - geschikt voor jong tot oud

bepaal zelf wanneer

Speel wanneer je wilt

Vandaag nog spelen? Ook dat is mogelijk!
overal te spelen

Overal te spelen

Kies zelf een stad of dorp waar jij wilt spelen.

2 - 500 personen

Speel vanaf 9,50 p.p. in één of meerdere teams tegelijk.
familiedag-moorspel-sherlock

Speel een citygame tijdens jullie familie uitje!

Zoek je een originele activiteit voor jullie familiedag? Organiseer jij dit jaar het familie-uitje en ben je aan het speuren naar een leuk uitje? Een citygame is hét perfecte uitje voor een familiedag of familieweekend. 

Ga met elkaar op pad en los de moord op in het zinderende detectivespel 'Sherlock'. Ontdek de stad tijdens onze interactieve outdoor escape game in 'Escape the City'. Ga de strijd aan met jouw neven, nichten, ooms & tantes tijdens het jachtseizoenspel 'The Hunt'. Of breng het bordspel Catan tot leven in de veelgeprezen citygame 'Kolonisten'.

Het leuke is dat je onze citygames met iedereen kunt spelen, op het moment dat het jullie uitkomt en op de locatie van jullie keuze! 

Ontdek de stad of dorp waar jullie verblijven en beleef een te gek avontuur! 

meer lezen >>


Het ideale uitje voor jullie familiedag

Een stadsspel of citygame is een interactieve buitenactiviteit, vol met uitdagende breinbrekers en opdrachten. Door de verschillende spelelementen kom je in straatjes, waar je anders nooit zou komen.


  • Spelen vanaf 9,50 p.p.
  • Speelduur 90 minuten
  • Speel wanneer je wilt
  • Na bestelling kun je direct starten
  • Je kunt het overal spelen, ieder dorp/stad of woonwijk
  • Inclusief checklist, handleiding en spelcode (NL / ENG)
  • Voor alle leeftijden, met junior versie voor kinderen

Wat heb je nodig?
Je eigen smartphone of tablet, je verkregen spelcode, onze gratis app, teamwork en een dosis humor.  

Bekijk al onze spellen >
Johan review escape the city

Johan

Een echte aanrader

We hebben allemaal erg genoten afgelopen zondag. Wat een leuke en originele manier om de stad eens op een andere manier te ontdekken. Dank voor verzorging van deze fantastische familiedag.

Welke citygame kiezen jullie voor de familiedag?

Ontdek ons aanbod en reserveer jullie favoriete game hier!

Escape the City stadsspel

Escape the City

Ohhhhhh nee… schrik! De ijzingwekkende Dr. Crypto is gespot in jullie stad. Kan jij goed puzzelen? Ga de strijd aan met Dr. Crypto in het spannende stadsspel Escape the City. Weten jullie alle gijzelaars te bevrijden?

The Hunt

Een groep bankovervallers is net ontsnapt uit de gevangenis en probeert nu alle kluizen in de stad te kraken. De hunters moeten hen zien te stoppen! Wie wint deze spannende strijd; de hunters of de criminelen?  

Sherlock

De stad is in rep en roer: "Er is een moord gepleegd!"  Ga als een echte detective op zoek naar de dader. Speur door de stad naar aanwijzingen over het moordwapen en ontrafel dit mysterie.
kolonisten citygame

Kolonisten

Maak nu van jouw stad of dorp een heus speelbord en speel het alom geprezen bordspel Catan in jouw stad.

Jullie familiedag regel je heel eenvoudig met City Adventures

Inventariseer

Inventariseer wie er allemaal op de familiedag komen en kies welk spel jullie willen spelen.

bepaal zelf wanneer

Plan

Plan een datum en kies je locatie om het spel met elkaar te spelen.

wij zetten het uit

Bestel spel

Boek het spel.

Lees de instructies  door en download de app.

Beleef

Deel de teams in, voer de spelcode in en start het stadssspel met je familie.

Uitslag

Direct na afloop van het spel ontvang je van ons de uitslag en roep je het winnende team uit.
citygame-spelen-met-kinderfeestje

Mooi weer garantie!

Jullie kunnen zelf bepalen waar en wanneer jullie gaan spelen. Mocht het onverhoopt regenen, dan kunnen jullie het spel tussen de buien door spelen of op een ander dag. Het spel begint namelijk niet op vaste tijden, maar op het moment dat jullie in de app op 'start' klikken.

Veelgestelde vragen

Met hoeveel personen speel je in 1 team?

Wij adviseren om in teams van 2 tot maximaal 6 personen te spelen. Als je namelijk de groepen niet te groot maakt, dan doet iedereen van het team mee; wel zo leuk! Door middel van overleg en teamwork komen jullie steeds dichter bij de oplossing.

Met hoeveel teams kun je spelen?

Dat antwoord hangt af van jullie gekozen spel. The Hunt en Kolonisten kun je spelen vanaf 2 teams. De overige stadsspellen kun je al starten vanaf 1 team. Het totaal aantal te spelen teams is onbeperkt!

Hoe lang duurt een citygame?

Onze stadsspellen duren standaard 90 minuten. Wil je langer spelen? Dan kan je ons vooraf bellen of mailen en stellen wij de tijd langer in. Dit kost niets extra.

Kan je het spel echt overal spelen?

Ja, je kunt de citygames van City Adventures in iedere stad, dorp of wijk van jouw keuze spelen. Let er wel op dat jouw wijk, stad of dorp groter is dan 5000 m2 en uit meerdere straten bestaat. Het is niet te adviseren om het spel in een bos of op het strand te spelen!

Bij je bestelling kun je aangeven waar je wil gaan spelen. Stel je kiest voor Amsterdam, dan zetten wij het spel in het centrum voor jullie uit. Wil je heel ergens anders spelen in Amsterdam? Dan kan dat! Geef dit dan aan in het opmerkingenveld 'Locatie' en wij regelen de rest. Je kunt ons ook altijd mailen of bellen!

Wat hebben we nodig om te kunnen starten met het spel?

Per team heb je één opgeladen smartphone of tablet met mobiel internet (4G/5G) nodig en je GPS locatie moet aan staan. Hierop installeer je onze gratis app vanuit jouw Appstore / Google Play. De link zit in de instructies die je samen met jouw unieke spelcode ontvangt in de bevestigingsmail.

Let op: Voor de werking van het spel moet je de WiFi uitzetten en je mobiele data aan! De telefoon van de deelnemers heeft dus voldoende data nodig. Onze spellen kosten minimaal 20 mb en maximaal 50 mb aan data. Je kunt niet spelen via een mobiele hotspot van een andere mobiel, echt alleen met het internet op je de eigen mobiel anders werkt de GPS niet.

Verder is het natuurlijk een pluspunt als je een echte puzzelgenie in jullie team hebt.

Wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen jullie 3 topspellen The Hunt, Escape the City en Sherlock?

- The Hunt is een actieve citygame die je met minimaal twee teams tegen elkaar speelt (de criminelen en de hunters). In dit spel draait het vooral om lol maken en tactiek!
- Escape the City is een stadstour met diverse escape puzzelopdrachten, waarin de kwaliteiten per teamlid optimaal naar boven komt. Je lost samen de cryptische raadsels en puzzels op en komt steeds een stukje dichterbij de ontknoping.
- Sherlock is echt een speur citygame met een grote diversiteit in vragen en foto opdrachten. Met elkaar moet je het moordmysterie zien op te lossen. Speel je met meerdere teams tegen elkaar? Dan kun je elkaar lekker dwarsbomen!

Wat als we het spel op een andere dag wil spelen?

Je kunt onze stadsspellen spelen wanneer jij wilt. Jullie ontvangen een unieke spelcode. Jullie speeltijd begint pas te lopen als je in de app op start klikt.

Wat kost een citygame?

Je speelt al een citygame al vanaf 9,50 per persoon. De prijs bedraagt 57,- per team van 2 tot 6 personen. Je ontvangt een mail met jullie unieke spelcode, de instructies met checklist hoe het werkt en een digitale handleiding. Wil je het spelpakket thuis ontvangen? Dan betaal je een meerprijs vanaf €27,-

In welke talen kun je de citygames van City Adventures spelen?
In which languages can you play City Adventures games?

Je kunt onze citygames spelen in het Nederlands of in het Engels
You can play the citygames in Dutch or in English!
The Hunt und Sherlock auch auf Deutch

Wat is een citygame?

Een stadsspel of citygame is een originele teambuilding activiteit, vol met uitdagende breinbrekers en virtuele opdrachten die je via onze gratis app op je telefoon speelt. Je speelt het spel met een groep mensen in een stad of dorp van jouw keuze.

Door de verschillende interactieve spelelementen kom je in straatjes, waar je anders nooit zou komen. Wil je meer weten over wat een citygame is? We schreven er een blog over: Wat is een citygame? Hierin lees je meer informatie en handige tips over de citygames van City Adventures.

Wat als ik problemen ondervind tijdens het spelen?

Het gebeurt zeer zelden dat iemand technische problemen ondervindt. Check eerst even of je je WiFi uit hebt gezet en je mobiele data en GPS locatie op je telefoon aan!

Mocht je toch problemen hebben kijk dan even op onze helpdesk pagina

citygame-spelen
57,- per team

Beleef een toffe citygame

vanaf 9,50 p.p.

Speel in teams van 2 tot 6 personen één van onze stadsspellen en geniet van een leuk en actief uitje! Voor welk spel kies jij?

Ja, ik wil graag een stadsspel boeken 

Je kunt onze stadsspellen heel gemakkelijk online bestellen. 

Na aankoop kun je direct starten met spelen!