Wat is een citygame

Wat is een citygame?

Heb jij wel eens gehoord van een citygame of stadsspel? In de wandelgangen heb je het vast voorbij horen komen. Maar wat is het nou precies en voor wie is het geschikt? Is het een soort stadswandeling? We leggen het je heel graag uit, want het is alles behalve een doodgewone stadstour.

City=stad, Game=spel

Eigenlijk zegt de naam het al: City=stad, Game=spel. Een citygame is een stadsspel! Maarja, wat bedoelen we hier nu eigenlijk mee. Je kunt een stad gaan verkennen met een stadswandeling. Een stadswandeling heeft ogenschijnlijk vaak een wat suffer imago. Een citygame, is een vorm van een stadswandeling. Alleen is deze stadswandeling omgetoverd in een gps spel met interactieve elementen, een stadswandeling 2.0.

Een citygame is interactief, er barst strijd los tussen teams en je wordt meegenomen in het verhaal. Je bent niet alleen maar bezig met wat je om je heen ziet, maar ook met bijvoorbeeld vragen beantwoorden, puzzels oplossen, andere teams dwarsbomen, noem het maar op. Er komt samenwerking aan te pas, maar ook creativiteit en tactiek. Met je team speel je het spel en kom je steeds dichter bij de ontknoping.

Er zijn veel verschillende soorten stadsspellen met verschillende thema's. Ze zijn te spelen op ieder niveau, waardoor jullie gekozen citygame precies aansluit bij jullie vrijgezellenfeest, groeps- of bedrijfsuitje, kinderfeestje, familiedag of dagje uit.

Originele buitenactiviteit

Een citygame is een hele leuke en originele buitenactiviteit, vol met uitdagende breinbrekers en opdrachten die de echte en de virtuele wereld met elkaar combineren. Ontdek de stad in de frisse buitenlucht. Een groot gedeelte van de dag zitten we al binnen. Hoe fijn is het dan om tijdens jullie aankomende uitje met elkaar naar buiten te gaan. De stad waar je woont of werkt samen met je collega’s, vrienden of familie te (her-) ontdekken en ook nog eens actief met elkaar bezig te zijn. Dit kan allemaal tijdens onze originele stadsspellen.

Sherlock met kinderen

Maar wat als het slecht weer is? We zien ons land altijd als het koude kikkerlandje waar het heel veel regent. Wist je dat dit eigenlijk best meevalt en het gemiddeld 240 dagen per jaar droog is? Mocht het slecht weer worden, dan bieden we de mooi weergarantie. Heb je een citygame bij City Adventures geboekt? Dan kun je gratis omboeken naar een andere datum.

Soorten citygames

Een citygame komt in verschillende soorten en maten en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

1. Interactieve stadswandeling

Je hebt de interactieve stadswandeling, waarmee je met een tablet of app op je eigen telefoon door de stad gaat. Je wordt meegenomen langs allemaal mooie plekken in de stad en leert meer over de stad. Je maakt gekke foto's, voert opdrachten uit en beantwoord vragen, terwijl je ook meer leert over de stad. Deze vorm van een citygame ligt het dichts bij een stadswandeling, maar daagt je wel uit.

2. Puzzeltochten

Puzzeltochten heb je in alle soorten en maten. Zo zijn er veel fotopuzzeltochten, waar je op zoek moet naar plekken in de stad die op de foto zijn gezet. Of juist vragen moet beantwoorden door het maken van de juiste foto's. Een stapje verder zijn de escape tours. Deze zijn nu zo populair, dat je dit zelfs als een soort citygame kunt beschouwen.

3. Escape room stadsspel / outdoor escape game

Escape rooms spelen is erg bekend, maar deze kun je tegenwoordig ook buiten spelen. Je gaat op onderzoek door de stad, verzamelt op verschillende punten informatie, welke je moet combineren om puzzels op te lossen en verder te komen in het spel. Een goed voorbeeld van een escape tour is Escape the City, tevens ons meest gespeelde stadsspel.

4. Moord-/ detective / CSI spellen

Wie wil zich nou niet voor één dag een echte detective of CSI agent voelen? Dit kan heel goed in moord- of detective gerelateerde citygames. De naam zegt het al, er is een moord gepleegd en het is aan jou en je team de taak om deze op te lossen. Je verzamelt bewijs en ondervraagd getuigen om zo de zaak op te lossen. Cluedo in de stad zou je kunnen zeggen. Ons Sherlock spel is zo'n CSI citygame.

5. Actieve, sportieve citygames

Wil je wat meer actie kun je het beste kiezen voor een actieve of sportieve citygame, waarbij natuurlijk een stukje teambuilding niet wordt overgeslagen. Even niet teveel nadenken, maar lekker actief bezig zijn om daarna lekker te ontspannen op het terras of in een restaurant. Wij hebben uiteraard ook een actieve game, en wel The Hunt. Hou je van jachtseizoen of Hunted, dan is dit echt het spel dat jij wilt spelen.

6. Augmented reality citygames

Een stapje verder dan de gethematiseerde citygames, zijn citygames die gebruik maken van Augemented Reality. Er wordt dan eigenlijk een extra laag over de stad gelegd. Er verschijnen beelden of objecten in de stad die je niet met het blote oog kunt zien. Hierdoor kan je soms een kluis tegenkomen onderweg, die je dan met de app echt ziet staan en kunt openen. Dit maakt de bedachte wereld nog echter en neemt je nog meer mee in het verhaal. Augmented Reality is nog redelijk nieuw en daardoor niet op elke telefoon te spelen, hierdoor krijg je vaak een tablet mee van de organisatie, zodat het spel wel helemaal tot zijn recht komt.

Voor wie zijn stadsspellen geschikt?

Citygames zijn geschikt voor iedereen! Citygames worden veel gebruikt als activiteit tijdens een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, vrienden- of familie uitje. Ook is het leuk om een stadsspel te spelen met het gezin. Er zijn verschillende aanbieders die hun stadsspellen geschikt hebben gemaakt voor een jongere leeftijd of juist een apart spel hebben ontwikkeld, die ook geschikt is voor jongere leeftijden. City Adventures heeft van een aantal stadsspellen speciale junior versies zodat je de citygame samen met je hele gezin kunt spelen.

Het maakt niet uit hoe groot of klein je groep is. Je speelt een stadsspel al vanaf 2 personen, maar je kunt ook met meer dan 500 personen tegelijk spelen. Je deelt de groep op in kleinere teams van 2 tot 6 personen en gaat de strijd met elkaar aan. Stiekem maakt dit het nog spannender. Met wie win jij de eeuwige roem?


vrijgezellenfeest-citygame

Niveau afgesteld op jouw team

Een citygame is een laagdrempelig spel waarin het vooral draait om samenwerken. Je speelt een stadspel op eigen tempo en is aan te passen naar ieders niveau. Jong & oud, hele fanatieke groepen, of mensen die er liever hun tijd voor nemen en rustig willen lopen, alles is mogelijk! Onze stadsspellen duren standaard 90 minuten. Wil je langer spelen? Dan kan je vooraf City Adventures bellen of mailen, dan stellen wij de tijd langer in. Dit kost niets extra. De spellen zijn daarom ook geschikt voor mensen die iets slechter te been zijn.

Waar speel je een citygame?

Veel citygames zijn gebonden aan een bepaalde locatie of te spelen in grote steden. "Maar waarom zou je die niet kunnen spelen in je eigen stad of dorp?" dachten wij. Dus op de vraag waar speel je een citygame, antwoorden wij overal, in de stad of in het dorp waar jij wil! Of je nu wil spelen in een grote stad als Haarlem, Alkmaar, Schagen, Leeuwarden, Utrecht, Nijmegen, Zutphen of Den Bosch of liever gaat voor een kleiner plaatsje als Dwingeloo, Gorinchem of Hattum. Het is allemaal mogelijk!

Je kunt de stadsspellen van City Adventures écht in iedere stad of dorp spelen in Nederland en België. Al is het natuurlijk niet leuk als je dorp maar uit één straat bestaat. Wat wel goed werkt, is als jouw stad of dorp groter is dan 5000 m² en dus uit meerdere straten bestaat. De spellen zijn niet geschikt om te spelen in het bos of op het strand. Een stadspark kan wel, maar dan moeten er ook genoeg straten in de buurt zijn.

We bieden The Hunt, Escape the City en Sherlock aan in het Nederlands en Engels. Ook goed om te weten als je neef uit Amerika overkomt of als je collega’s allemaal Engels praten. Kolonisten, The Wedding Game en Hangover Game zijn in het Nederlands.

Wat kost een stadsspel?

Dat is afhankelijk van de aanbieder. Veel citygames worden aangeboden met begeleiding waardoor de prijzen hoger uitvallen. Bij ons is de begeleiding op afstand waardoor de prijs laag blijft. Je speelt bij City Adventures al een citygame vanaf € 9,50 per persoon. Je betaalt per team, één team kost € 57,-. De totaalprijs hangt af van het aantal teams die er meedoen.

Je ontvangt een mail met jullie unieke spelcode, de instructies met checklist hoe het werkt en een digitale handleiding. Wil je het spelpakket met waterbestendige handleiding vooraf thuis ontvangen? Dan betaal je eenmalig een meerprijs om dit klaar te maken en naar je toe te sturen.

Wat heb je nodig om een stadsspel te spelen?

Per team heb je 1 smartphone of tablet met mobiel internet (4/5g) en gps nodig. Hierop installeer je onze gratis app vanuit jouw appstore (link zit in de instructies). Je voert jullie unieke spelcode in en jullie kunnen beginnen zodra jullie op start klikken. Wij hebben een functie toegevoegd in het spel, waarmee spelers van een team allemaal op hun eigen telefoon kunnen meekijken met het hoofdtoestel. Met deze meekijkfunctie hoef je niet met z'n allen boven één telefoon te hangen.

Tja, en wat heb je nog meer nodig? Het is natuurlijk een groot pluspunt als je een echte puzzelgenie in jullie team hebt zitten😉.

Wil je er een complete dag van maken en van tevoren lunchen of achteraf dineren? Laat het ons dan weten, dan zorgen we ervoor dat het spel op de die locatie start of juist eindigt.

Regel eenvoudig zelf jouw uitje

Je bent eigen baas! Met de stadsspellen van City Adventures regel je heel eenvoudig zelf jouw uitje. Want je kunt de teams en de samenstelling van de teams helemaal zelf invullen. Je kunt tevens zelf bepalen wanneer je gaat spelen en in welke stad/dorp. Je start op het moment dat het jullie uitkomt. Het enige wat je hoeft te doen, is het spel te bestellen, de teams in te delen, de app te downloaden en dan kun je aan de slag! Hoe makkelijk kan het zijn?

Wil je graag meer uitleg en heb je hulp nodig bij jullie aankomende uitje? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.

Stap in het verhaal, ga de strijd aan met vrienden, familie of collega's en ontdek de stad vanaf een andere kant met de citygames van City Adventures. 

Ontdek hier ons complete aanbod van citygames>>

Reactie plaatsen