Is een bedrijfsuitje belasting aftrekbaar

Is een bedrijfsuitje belasting aftrekbaar?

06 december 2022

Bij het organiseren van een bedrijfsuitje, krijg je te maken met de nodige kosten. Alle kosten van een bedrijfsuitje zijn over het algemeen fiscaal aftrekbaar. De belastingdienst zal toetsen of de kosten redelijk zijn en of het bedrijfsuitje is opengesteld voor minimaal driekwart van de werknemers of minimaal 75% van een afdeling binnen het bedrijf.

Werkkostenregeling

Met de werkkostenregeling (WKR) maakt het kabinet het mogelijk om belastingvrij iets extra’s voor je werknemers te doen. Denk aan bedrijfsuitjes, personeelsfeesten, een kerstborrel, kerstpakket, cadeaubonnen of een sportabonnement.

Op dit moment mogen werkgevers tot 1,7 procent voor de eerste 400.000 euro van het totale fiscale loon (loonsom van alle werknemers samen) onbelast vergoeden of verstrekken. Over het bedrag van de loonsom boven 400.000 euro is de vrije ruimte in 2022 1,18%. Kortom: bedrijven mogen een budget van 1,7 procent van hun totale loonsom opmaken aan bedrijfsuitjes ed., voordat daarover loonbelasting moet worden afgedragen.

Let op: Ga hier op jaarbasis niet overheen, want de extra (loon)belasting na de vrije ruimte kan oplopen tot 80%.

In het Belastingplan 2023 stelt het kabinet voor om de vrije ruimte binnen de WKR per 2023 te verhogen van 1,7% naar 1,92% tot een loonsom van 400.000,- . Het parlement moet de plannen nog goedkeuren. De actuele status van de WKR kun je vinden op de site van de Belastingdienst.

Wie betaalt een bedrijfsuitje?

Een bedrijfsuitje is een uitje dat speciaal voor werknemers wordt georganiseerd om elkaar beter te leren kennen op een informele manier, de teambuilding een boost te geven of om waardering uit te spreken naar het personeel. De werkgever van het desbetreffende bedrijf maakt dit bedrijfsuitje mogelijk en organiseert en betaalt alle activiteiten.

Daarnaast is het ook mogelijk dat er een personeelsvereniging wordt opgezet waar de kosten uit betaald worden. Of dat er op andere wijze naar een eigen bijdrage wordt gevraagd.

Wat is een origineel idee voor een bedrijfsuitje?

Bedrijfsuitjes bestaan veelal uit een leuke activiteit met aansluitend nog een gezellige borrel of een diner. Het is aan te raden om het bedrijfsuitje buiten de deur te laten plaatsvinden, zodat iedereen even uit de bekende werkomgeving wordt gehaald.

City Adventures biedt verschillende originele uitjes. Het spelen van een interactieve citygame versterkt de verbondenheid tussen je werknemers. De uitjes dragen bij aan de goede sfeer en samenwerking in het bedrijf en je leert je collega’s beter kennen.

origineel-bedrijfsuitje

Onze meest gespeelde citygames bij bedrijfsuitjes:

  • The Hunt: een tactische en spannende spel waar je letterlijk in de huid kruipt van zowel een crimineel als een jager. Welk team heeft de beste tactiek en wie toont het meeste lef?
  • Escape the City: een creatieve escape tour die je in iedere stad of dorp met meerdere teams tegelijk kunt spelen.
  • Sherlockeen moordspel waar je samen met je team als een echte Sherlock Holmes een moordmysterie moet op lossen.
Reactie plaatsen