origineel-schooluitje

Ben je op zoek naar een origineel schooluitje ?

Speel met jouw school één van onze toffe stadsspellen

bepaal zelf wanneer

Speel wanneer je wilt

Vandaag nog spelen? Ook dat is mogelijk!
overal te spelen

Overal te spelen

Kies zelf een stad of dorp waar jij wilt spelen.

2 - 500 personen

Speel vanaf 9,50 p.p. in één of meerdere teams tegelijk.
groep-studenten-tijdens-een-schooluitje

Outdoor groepsactiviteit 

Een dagje weg met de leerlingen en studenten tijdens een schooluitje? Organiseer jij het jaarlijkse uitje met de school en ben je op zoek naar een leuke & originele outdoor groepsactiviteit? Speel een uitdagende citygame met de hele school!

Een schooluitje kan een onderdeel zijn van de jaarlijkse introductieweek, een projectweek, werkweek, schoolreis of studiereis of jullie hebben iets te vieren zoals een jubileum van de school! Met als doel elkaar beter te leren kennen in een andere omgeving dan de school. 

Een stadsspel spelen is dan een super goed idee! Ga met elkaar op pad, ontdek de stad spelenderwijs en los door goed samenwerken escape raadsels op! Speel ons moordspel Sherlock, het jachtseizoenspel The Hunt of de uitdagende escape game Escape the City

Een citygame spelen is gegarandeerd een origineel en onvergetelijke uitje met de hele klas of school!

Waarom een citygame?

Een stadsspel of citygame is een originele buitenactiviteit, vol met uitdagende breinbrekers en opdrachten. Door de verschillende interactieve spelelementen kom je in straatjes, waar je anders nooit zou komen.


  • Voor hoger, middelbaar en voortgezet onderwijs
  • Basisschool vanaf groep 6 mogelijk met de junior versie
  • Je kunt het overal spelen, ieder dorp/stad of woonwijk
  • Speelduur 90 minuten
  • Speel wanneer je wilt
  • Spelen vanaf 9,50 p.p.
  • Inclusief checklist, handleiding en spelcode (NL / ENG)


Wat heb je nodig?
Het enige dat je nodig hebt is een gezellige groep mensen en per team één smartphone ( +4/5G ), je verkregen spelcode, onze gratis app en uiteraard teamwork en een goeie dosis humor.

Bekijk aanbod citygames >

Onze spellen zijn overal te spelen

Jullie kunnen helemaal zelf bepalen waar en wanneer jullie gaan spelen. Je start op het moment dat het jullie uitkomt. Het enige wat je hoeft te doen is de leerlingen in te delen en per team de app te downloaden op een smartphone en je kunt aan de slag. Hoe makkelijk kan het zijn? Wie wint de eeuwige roem?


Dan zijn we toch heel erg afhankelijk van het weer?

We zien ons land altijd als het koude kikkerlandje waar het veel regent. Wist je dat dit eigenlijk best meevalt en het gemiddeld 240 dagen per jaar droog is? Mocht het echt slecht weer worden, dan bieden we de mooi weer garantie. Jullie kunnen dan gratis omboeken naar een andere datum.

michelle-van-der-heijden

Michelle van der Heijden

Onderwijsassistent

Een geslaagd schooluitje!

"Wij hebben afgelopen dinsdag The Hunt van City Adventures gespeeld, het was ontzettend leuk! Heel duidelijk en goed geregeld. Wij hebben ervan genoten!!"

De leukste citygames voor scholieren

Escape the City stadsspel

Escape the City

Ga de strijd aan met Dr. Crypto in het spannende stadsspel Escape the City. Weten jullie alle gijzelaars te bevrijden? Welk team verdient het meeste geld en wint Escape the City?

The Hunt

Met de citygame The Hunt kruip je in de huid van een groep criminelen en worden jullie opgejaagd door de Hunted teams. Welk team heeft de beste tactiek en wie toont het meeste lef? Dit spel kun je met vele verschillende teams gelijktijdig in hetzelfde spelgebied spelen!

Sherlock

De stad wordt opgeschrikt door een gruwelijke moord. Weten jullie als een echte Sherlock Holmes samen het moordmysterie op te lossen? Ga in deze detectivegame op zoek naar alle clues, het moordwapen en de dader!!

15+ jaren aan ervaring

In het organiseren van uitjes

4.7 uit 5 sterren

Uit 427 reviews van onze spelers

2.000+

Uitjes per jaar

Veel gestelde vragen schooluitje

Met hoeveel personen speel je in 1 team?

Wij adviseren om in teams van 2 tot maximaal 6 personen te spelen. Als je namelijk de groepen niet te groot maakt, dan doet iedereen van het team mee; wel zo leuk! Door middel van overleg en teamwork komen jullie steeds dichter bij de oplossing.

Voor welke leeftijd zijn de spellen geschikt?

De standaard versie is vanaf 14 jaar! geschikt, dus ideaal voor hoger, middelbaar en voortgezet onderwijs.

Voor de basisschool kun je spelen vanaf groep 6 met de junior versie. Let erop dat als je wil gaan spelen voor groepen 6, 7 of 8 en brugklasser, dat je dan voor de junior versie kiest van Escape the City en Sherlock. Deze spellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

The Hunt is geschikt voor alle leeftijden ( onder de 10 jaar met begeleiding van volwassenen)!

Kan je het spel echt overal spelen?

Ja, je kunt de citygames van City Adventures in iedere stad, dorp of wijk van jouw keuze spelen. Indien je het spel in de buurt van jullie school willen spellen? Helemaal prima. Of willen jullie liever naar een andere stad of zelfs het buitenland tijdens een studiereis. Wij zetten het gekozen spelgebied voor jullie uit.

De minimale eis is een spelgebied dat niet kleiner is dan 5000 m2 en uit meerdere straten bestaat. We kunnen hierin altijd adviseren! De spellen zijn niet geschikt om te spelen in het bos of op t strand.

Hoe lang duurt een citygame?

Onze stadsspellen duren standaard 90 minuten. Wil je langer spelen? Dan kan je ons vooraf bellen of mailen en stellen wij de tijd langer in. Dit kost niets extra.

Voor welke schoolactiviteiten is een citygame geschikt?

Een stadsspel/ citygame is heel geschikt om te spelen tijdens een introductieweek, studieweek, studiereis, werkweek, schoolreis, klassenuitje, mentoruitje of een jubileum van de school. Het spelen van een stadsspel kan ook heel goed ingezet worden als onderdeel van projectweek of teambuilding activiteit. Je kunt het met vele verschillend teams tegelijkertijd spelen, de kosten zijn laag en het is heel gemakkelijk in gebruik: plug & play!

Wat hebben we nodig om te kunnen starten met het spel?

Per team heb je 1 smartphone of tablet met mobiel internet (4G/5G) nodig en je GPS locatie moet aan staan. Hierop installeer je onze gratis app vanuit jouw appstore. De link zit in de instructies die je samen met jouw unieke spelcode ontvangt in de bevestigingsmail.

Let op: Voor de werking van het spel moet je de WiFi uitzetten en je mobiele data aan! De telefoon van de leerlingen heeft dus voldoende data nodig.

Verder is het natuurlijk een pluspunt als je een echte puzzelgenie in jullie team hebt.

In welke talen kun je de citygames van City Adventures spelen?

Je kunt de citygames Escape the City, The Hunt en Sherlock spelen in het Nederlands of in het Engels. De overige citygames zijn in het Nederlands

Een schooluitje regel je heel eenvoudig met City Adventures

Inventariseer

Bepaal jullie budget en inventariseer welke klassen er allemaal meedoen!

bepaal zelf wanneer

Plan

Plan een datum en communiceer dit schoolbreed

Bestel spel

Boeke  het spel. Lees de instructies door en download de app. 

Beleef

Deel de teams in, voer de spelcode in en geniet van het spel.

Uitslag

Direct na afloop van het spel ontvang je de uitslag en roep je het winnende team uit.
citygame-spelen-tijdens-schooluitje
57,- per team

Beleef een onvergetelijk schooluitje!

vanaf 9,50 p.p.

Speel in teams van 2 tot 6 personen één van onze stadsspellen en geniet van een leuk en actief uitje! Welk spel kies jij? Bij meer dan 80 leerlingen bieden we de mogelijkheid om gratis ons spel te testen.

Let op Wil je gaan spelen met groep 6, 7, 8 of brugklassers? Kies dan voor de junior versie van Escape the City en Sherlock. Deze spellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. De standaard versie is vanaf 14 jaar! The Hunt is geschikt voor alle leeftijden ( onder de 10 jaar met begeleiding van volwassenen)!

Ja, we willen graag een citygame spelen!

Je kunt onze stadsspellen heel gemakkelijk online bestellen. Na aankoop kun je direct starten met spelen! Kies voor junior versie bij leeftijd tussen de 10 en 14 jaar.