Ticket to the City: Speel Ticket to Ride als real life stadsspel!
Algemeen
Stefanie
Algemeen
06/27/2024

Ticket to the City: Speel Ticket to Ride als real life stadsspel!

06/27/2024

27 juni 2024 geschreven door Kevin Bleeker

Stel je voor: een dag vol avontuur, competitie en plezier in het hart van jouw favoriete stad. Dit was precies wat wij beleefden toen we deelnamen aan Ticket to the City, dé gloednieuwe citygame van City Adventures. Gebaseerd op het populaire bordspel Ticket to Ride, maar met een geheel eigen twist!

Een super leuk stadsspel vol uitdagende, scherpzinnige en leuke opdrachten. In dit artikel neem ik je mee op reis door Alkmaar. Het leuke is dat deze toffe game door heel Nederland en België gespeeld kan worden, in elke stad van jouw keuze en zelfs in een dorp. Dus ik zou zeker even meelezen!

Ticket to the City in Alkmaar

Onze dag begon op een zonnige middag in Alkmaar, waar we ons verzamelden met twee teams vol enthousiaste deelnemers. Acht groepen hebben de kans gekregen om Ticket to the City te testen, en de positieve reacties maakten ons benieuwd. Met de app, de handleiding en een verfrissend drankje in de hand en een gezonde dosis competitiegeest stonden we klaar om Ticket to te City te spelen in Alkmaar.

ticket-to-the-city-in-alkmaar
Kevin en team in centrum Alkmaar 

Het spel startte meteen met een goeie inkomer: een race om de eerste bestemming te bereiken. Dit was gelijk een mini tutorial om goed op weg te komen in de game. Tip: lees & print de handleiding die ze digitaal versturen. Deze staat boordevol tips! Je speelt Ticket to the City in minimaal twee teams. Ieder team krijgt bij de start te zien welke routes zij moeten claimen. Lukt dit jou binnen de tijd? Dan wint jouw team Ticket to the City! Al snel waren we verspreid door de straten van Alkmaar, elk met onze eigen strategie en een vastberaden blik.

Hilarische foto-opdrachten en scherpe puzzels

Het doel van Ticket to the City is helder: bouw je eigen spoorlijn! Het doel behalen, daar kom je snel genoeg achter naarmate je door de stad beweegt. De opdrachten zijn wisselend van niveau. De pittige omroepopdrachten liet ik dan ook graag aan mijn collega over. De afwisseling met de vaak hilarische foto-opdrachten maakt het stadspel leuk en luchtig. Iedere opgeloste puzzel brengt je weer een stap dichter bij de overwinning. De diversiteit van de opdrachten hield het spel spannend en zorgde ervoor dat iedereen, ongeacht leeftijd of ervaring, kon bijdragen aan het succes van het team.

ticket-to-the-city-teamuitje
oh nee... de trein gemist!

Finale eindsprint om de trein te halen

Wat Ticket to the City uniek maakt, is de mix van strategisch denken en spontane acties. We konden in de app zien wat de score was van het andere team. Dat maakte dat wij nog even een eindsprintje trokken om onze laatste route te claimen, alsof we de trein moesten halen. Het werd al snel duidelijk dat dit spel niet alleen gaat over het behalen van de meeste punten, maar ook over het hebben van lol onderweg.

Na twee uur wandelen, puzzelen, samenwerken, lachen, ijsjes eten en een sublieme eindprint, kwamen beide teams terug op het punt waar we waren gestart. Terwijl we de resultaten vergeleken en de leuke foto’s bekeken, was iedereen dik tevreden.

ticket-to-the-city-citygame

Onze ervaring in Alkmaar was slechts een voorproefje van wat deze citygame te bieden heeft. Ticket to the City kan in elke stad door heel Nederland en België gespeeld worden, waardoor het een perfect uitje is voor vrienden, familie of collega’s. Of je nu een geboren strateeg bent of gewoon op zoek naar een leuke dag uit, Ticket to the City is voor iedereen leuk!

Bestel jouw Ticket to the City

Ben je klaar om zelf het avontuur aan te gaan en je stad op een geheel nieuwe manier te ontdekken? Wacht dan niet langer! Claim jouw Ticket to the City en bestel de nieuwste citygame gemakkelijke online. Ga de uitdaging aan, beleef hilarische momenten en creëer onvergetelijke herinneringen. Veel plezier en moge de beste spelers winnen!

Naar de pagina van Ticket to the City >>

Groetjes Kevin Bleeker uit Alkmaar

Reacties
Categorieën