Weekendje Zutphen
Gelderland
Lisanne
Gelderland
05/07/2021

Een weekendje Zutphen is niet suf

05/07/2021

Een paar jaar geleden wilden wij graag nog even een weekendje weg. Ik was zo’n 30 weken zwanger van nummer twee, we konden Guus bij Ruud z’n ouders laten logeren, nu alleen nog een leuke stad en een mooi hotel. Dit werd een weekendje Zutphen.

Het was nogal een last-minute actie en ik ben nogal picky wanneer het om bedden gaat in een hotel. Dus lees altijd uitgebreid de reviews. Ook mocht het hotel niet te ver van het centrum liggen, want ja… heel ver lopen wilde ik niet. Na een tijdje zoeken kwamen we bij Zutphen, niet bepaald de eerste stad waar je aan denkt voor een weekendje weg. Maar wel lekker kleinschalig, met wat historische dingen, mooi hotel en leuke terrasjes. Dus huppa geboekt.

Veel mensen zeiden, Zutphen, hmm… dat klinkt niet heel enerverend. Misschien zelfs een beetje suf. Nou ik kan je zeggen dat is echt helemaal niet waar. Wij hebben een erg leuk weekend gehad en raad je zeker aan ook eens deze mooie vestingstad te bezoeken.

Hotels & B&B’s in Zutphen

Wij sliepen in Hampshire Hotel ’s Gravenhof. Echt een statig pand waar ze aan de achterkant nog van alles hebben aangebouwd en vooraan een mooie tuin met terras, waar je heerlijk kan zitten. De kamers waren mooi, het bed lag heerlijk 😉 en het ontbijt was zeer uitgebreid.

In Zutphen heb je nog meer leuke hotelletjes / B&B’s.

Terrasjes

Wij hebben op heel veel terrasjes gezeten in dat weekend. Er was een heerlijk lente zonnetje en dan was het heerlijk toeven op één van de vele terrasjes in het centrum van Zutphen. Soms moesten we echt geluk hebben met een vrij tafeltje met stoeltjes. Het plein in Zutphen is wel in 2-en gesplitst en daar loopt een best wel drukke weg door één kant van het plein. Mocht je daar gaan zitten, zorg dan dat je dicht mogelijk bij de ingang van het restaurant / café zit, dan heb je er niet veel “last” van.

weekendje zutphen terrasjes

To do tijdens een weekendje Zutphen

Wij hebben vooral lekker rondgewandeld in Zutphen. Een kleine stadswandeling gedaan, langs de oude stadspoort en stadswal. Wist je dat er in die stadswal zelfs huisjes zaten en hier ook echt gezinnen woonden? Je kunt ook nog de toren van Wijnhuistoren beklimmen, maar in mijn toestand en Ruud die daar niet zo’n fan van is, hebben we dit maar achter wegen gelaten.

Mooie plekken van Zutphen zijn de Groenmarkt, het Oude Stadhuis, de Houtmarkt, de Bourgonjetoren de Oude Bornhof, de oude brug over de Berkel, het Leeuwenhuisje waar je fluisterboten kunt huren, de Sint Janskerk, de Spanjaardpoort, De Broederenkerk (waar nu een mooie bibliotheek in zit), de Marspoort en de Vispoortgracht.

De hotspots van Zutphen:

Winkelen

Wil je liever winkelen, ook dat kan prima in Zutphen. Er zijn heel veel winkels en leuke kleine boetiekjes. Een groot deel van het centrum en winkelgebied is autovrij in Zutphen, dat wandelt extra lekker.

Speciale winkeltjes in Zutphen

Er zijn te veel leuke winkeltjes om allemaal op te noemen, maar hieronder een paar waar ik met een glimlach rondliep.

radijs-conceptstore-in-zutphen

  • Radijs, een gave conceptstore gevestigd in de Laarstraat. In deze straat zitten vele leuke winkeltjes, dus loop er vooral doorheen.
  • Museumwinkel het snoepje, hier ga je echt terug in de tijd. Veel oude soorten snoepgoed zijn hier te vinden. Hoeveel oh ja momentjes beleef jij hier?
  • Walk-in Zutphen, waar vind je ze nog LP en cd stores. Lang niet overal meer. Bij Walk-in kan de muziekliefhebber zijn hart ophalen. Zoveel LP's en cd's had ik nog nooit bij elkaar gezien.
  • Waar. Op zoek naar een origineel cadeautje? Ga dan naar Waar, zulke leuke niet 13 in een dozijn spulletjes.
  • Van Someren & Ten Bosch. Ik hou van boeken en daarmee ook van deze winkel. Een walhallo voor de boekenliefhebber. Ben je echt fan van een bepaald boek? Misschien vind je dan hier wel een heel bijzonder exemplaar ervan. 

Waar ga je eten?

Van tevoren hadden wij ons niet zo verdiept in de restaurants in Zutphen. We zijn op de bonnefooi gegaan beide avonden en hebben geluk gehad. We hebben de eerste avond gegeten bij een Iers eetcafé Uffies. Dat wij aankwamen was het er niet echt druk, dus dan vraag je je af of het wel goed is. Maar het was een klein opgezet, knus restaurant en het eten was echt goed. Ook hadden ze natuurlijk genoeg bier om uit te kiezen. De bierliefhebber zit daar goed.

chappoo-zutphen

De tweede avond kwamen we ook uit bij een heel gezellig restaurantje, Chapoo! Eten & Drinken. Ook niet te groot. Het was er de hele dag al heel druk op het terras en ook binnen was het vol. Hier weer een beetje geluk aan ons zijde en we konden nog mooi aanschuiven aan het laatste twee persoons tafeltje. Aan het einde van de avond gingen we voldaan naar het hotel terug.

Andere lekkere restaurants:

  • Sultani, niet gegeten, wel op het terras gezeten. Zag er heerlijk uit!
  • Bij d'n Openhaard lazen wij veel goede berichten over, maar konden we niet meer terecht. Helaas is dit restaurant nu definitief gesloten.
  • Sesam, het zag er hier heel gezellig uit. Wij zijn voor Chapoo! gegaan, maar dit was een goede tweede geweest :)
  • Vaticano, hou je meer van Italiaans eten, dan is dit de place to be.

"Kortom: Zutphen is niet suf! Het is een leuke stad, waar je heerlijk een weekend kunt vertoeven en alles lekker dichtbij elkaar is."

Wil je een beetje actie in de taxi? Dat kan: schaf dan één van onze citygames aan voor Zutphen en beleef de stad op een andere manier.

Reacties
Categorieën