De beste tips voor een onvergetelijk teamuitje
Algemeen
Stefanie
Algemeen
03/14/2023

De beste tips voor een onvergetelijk teamuitje

03/14/2023

Ben je op zoek naar de beste tips voor het organiseren van een teamuitje? Zoek je inspiratie en leuke ideeën voor een bedrijfsuitje? Beleef een gezellige dag met je collega’s! Of jullie nou de teambuilding een boost willen geven, elkaar beter wil leren kennen, grenzen wil verleggen of gaan voor een hoge FUN factor. We helpen je hier graag bij!

Teamuitjes moeten voor iedereen toegankelijk zijn, binnen het budget passen en bij het bedrijf en het team passen. Het liefst organiseer je een personeelsuitje waar iedereen het optimaal naar zijn zin heeft, enthousiast meedoet en een leuke dag heeft met elkaar. Met deze tips gaat dat zeker lukken!

Bepaal jullie doel van het teamuitje en stem jullie uitje hierop af!

Organiseer jij dit jaar jullie teamuitje met de afdeling? Bepaal dan van tevoren wat het doel is van jullie uitje met de collega’s. Hebben jullie iets te vieren of wil je gewoonweg een leuk uitje organiseren met een hapje en een drankje, of staat teambuilding centraal? Wil je je team motiveren en uitdagen tijdens een actief personeelsuitje of wil je het team juist bedanken voor hun inzet?

citygame-teamuitje

Uit ervaring weten we dat teambuilding activiteiten tijdens het bedrijfsuitje het groepsgevoel versterken. Het is aan te raden om naast genoeg en goed eten & drinken ook één of twee echte teambuilding activiteiten aan het teamuitje toe te voegen. Op deze manier creëer je een situatie waarbij collega’s elkaar op een andere manier beter leren kennen en er een nieuwe groepsdynamiek ontstaat.

De locatie van jullie teamuitje of bedrijfsuitje?

Het is aan te raden om het bedrijfsuitje buiten de deur te laten plaatsvinden, zodat iedereen even uit de bekende werkomgeving wordt gehaald. Een groot gedeelte van de dag zitten we binnen, hoe fijn is het dan om tijdens jullie personeelsuitje in de frisse buitenlucht te zijn. Er samen een dagje of middag op uit, herinneringen opbouwen en plezier maken met elkaar bevordert de band tussen de collega’s en er ontstaan nieuwe vriendschappen.

Als je een locatie in de buurt kiest, bespaar je reiskosten en ondersteun je gelijk de lokale ondernemer. Heb je meer budget dan kun je een grote stad binnen Nederland kiezen voor jullie uitje. Ga met het OV of een regel een eigen bus en reis met elkaar naar jullie feestbestemming. Regel dit wel op tijd, aangezien busvervoer vaak snel volgeboekt is. Vooral in de maanden mei, juni, september en oktober is het hoogseizoen voor de busbedrijven.

Ideeën voor de leukste teamuitjes

Nu je het doel van jullie teamuitje hebt bepaald en ongeveer de locatie weet, kun je op zoek gaan naar leuke ideeën voor het afdelingsuitje. Uiteraard afhankelijk van het budget en groepssamenstelling. Je wil niets liever dan je team verrassen met een origineel teamuitje. Maar dat betekent niet dat alles heel groots of compleet nieuw moet zijn.

ideeen voor teamuitjesThe Elimination Game van lizevents.nl

Gelukkig worden er ontelbare leuke en betaalbare groepsactiviteiten aangeboden om jullie uitje tot een succes te maken. Zowel indoor als outdoor! Heb je al een gedacht aan het ontsnappen uit een escape room, een supergave dinergame of een spannende citygame?

Speel een interactieve citygame tijdens het personeelsuitje!

Een super leuke outdoor teambuilding activiteit die heel geschikt is voor grote groepen is het spelen van een citygame. Vooral het Hunted teamuitje van City Adventures is een groot succes bij teamuitjes en bedrijfsuitjes. Je gaat in verschillende teams de strijd met elkaar aan en kruipt letterlijk in de huid van een groep criminelen die wordt opgejaagd door jullie eigen Hunted team. Welk team heeft de beste tactiek en wie toont het meeste lef? Mooi om te zien dat de grootste sportievelingen hier lang niet altijd als winnende team uitkomen.

“Wij hebben de ballen uit ons broek gelachen en gingen helemaal op in het spel. Verstoppen in de bosjes of onder auto's, niets was ons te gek. Hunted in optima forma!” aldus Renée tijdens hun teamuitje.


City Adventures biedt naast The Hunt verschillende originele uitjes zoals de interactieve escape tour Escape the City, de spannende moordmysterie Sherlock of het intelligente veroverspel Kolonisten. Voordeel is dat je deze citygames zonder fysieke begeleiding van een extern bedrijf speelt, je zelf kunt bepalen wanneer je gaat spelen en waar je gaat spelen! De spellen zijn echt overal te spelen, dus in iedere stad of dorp van jullie keuze! Ontdek op een interactieve manier de bekende en minder bekende plekjes van jullie stad of dorp.

Je start op het moment dat het jullie uitkomt. Het enige dat je hoeft te doen is je collega's in te delen en per team de app te downloaden en je kunt aan de slag. Een citygame via City Adventures speel je al vanaf 9,50 per persoon en zijn beschikbaar in het Nederlands of Engels. Mocht je budget niet heel ruim zijn hou je op deze manier ongetwijfeld nog wat geld over om iets te eten of te drinken voor- of achteraf. Zo leer je collega's beter kennen vanuit een hele andere kant.

Plan genoeg ‘vrije tijd’ tussen de activiteiten

In het begin van dit blog hadden we al aangeraden om ervoor te zorgen dat er voldoende en goed eten en drinken is tijdens het teamuitje. Want al zijn de activiteiten nog zo leuk, als het eten niet lekker was of er was te weinig. Dan blijft dat toch hangen! En neem er ook de tijd voor om met elkaar te genieten van de lekkere lunch of diner.

onvergetelijk-teamuitje-met-heerlijk-eten

Plan de dag niet te vol met activiteiten! We horen regelmatig dat het teamuitje leuk was, maar dat ze een dag later er nog moe van zijn. De dag stond helemaal volgepland: eerst een rondje met de e-scooter, opgevolgd door een survivaltocht in een avonturenbos, na een snelle lunch weer met de bus terug naar de stad waar een dame van de lachworkshop jullie al staat op te wachten, vervolgens hup door naar het all you can eat restaurant waar jullie na 1,5 uur van de feestcommissie weer door moeten voor de afsluitende kroegentocht.

Phoee…. ik word er al moe van als ik het lees. 1 of 2 groepsactiviteiten voor een teamuitje is prima! Plan er ook genoeg vrije tijd tussen, zodat er ruimte is voor een spontane actie en om echt met elkaar bij te kletsen.

Hoe geniet je zelf van een onvergetelijk teamuitje?

Je hebt alles geregeld voor het teamuitje: het team is op de hoogte, je checkt alle reserveringen nog een keer en belt nog even met het restaurant om een allergie door te geven. Je bent er helemaal klaar voor! Maar hoe zorg je er nou voor dat je zelf ook geniet van het teamuitje dat jij hebt georganiseerd?

hoe-geniet-je-zelf-van-een-onvergetelijk-teamuitje

  • Besteed uit waar je kunt uitbesteden en laat het ook los. Dan kun je zelf lekker meedoen. Bij onze citygames kun je ook zelf meedoen, wij zijn namelijk telefonisch bereikbaar voor alle teams. Dit hoeft niet via jou als organisator.
  • Het geeft rust om een kort draaiboekje van de dag te maken met contactgegevens en reserveringsnummers van de locaties/activiteiten. Zo heb je gedurende dag overzicht en je antwoorden snel paraat.
  • Controleer van tevoren bij de bedrijfsverzekering hoe collega’s verzekerd zijn? Better safe than sorry!
  • Mocht je tijdens de dag merken dat een collega niet lekker meegaat met de activiteiten, spreek hem/haar dan privé even aan. Misschien kun je er voor diegene nog een leuke draai aangeven. Beter dan dat je achteraf hoort dat diegene ergens niet blij over was.
  • Onthoud verder goed dat je het nooit iedereen naar de zin kan maken. Wees trots op wat je georganiseerd hebt en geniet met elkaar van een onvergetelijk teamuitje!
  • Wist je dat een bedrijfsuitje of teamuitje fiscaal aftrekbaar is? We schreven er een artikel over: Bedrijfsuitje is belasting aftrekbaar >

We hopen dat bovenstaande tips je hebben geïnspireerd om er een superleuk teamuitje, afdelingsuitje, personeelsuitje dan wel bedrijfsuitje van te maken!

Heb je interesse in het spelen van een citygame of wil je meer lezen wat City Adventures te bieden heeft?

Ga naar City Adventures >>


Reacties
Categorieën