De 10 fouten bij het organiseren van een vrijgezellenfeest
Vrijgezellenfeest tips
Stefanie
Vrijgezellenfeest tips
02/16/2023

De 10 meest gemaakte fouten bij het organiseren van een vrijgezellenfeest

02/16/2023

She said yes!! Je vriend of vriendin gaat trouwen! Ontzettend tof natuurlijk en je neemt officieel afscheid van je bachelor bestaan! Dat moet natuurlijk gevierd worden met je beste vrienden, vriendinnen, broers of zussen. Organiseer jij het vrijgezellenfeest? Dan komt er nog best een hoop op je af! Eerder schreven we er al een blog over Organiseer in 7 stappen het leukste vrijgezellenfeest!

Stiekem wil je ook gewoon graag weten wat de absolute don’ts zijn bij het organiseren van een vrijgezellenfeest. Eerlijk is eerlijk, ook daar hebben we ervaring mee! Van fouten kun je leren: hierbij onze 10 meest gemaakte fouten bij het organiseren van een vrijgezellenfeest. Doe er je voordeel mee!

1. Te laat beginnen

De meest gemaakte fout bij het organiseren van de vrijgezellen van je vriend of vriendin is: te laat beginnen! Hij ligt voor de hand, maar deze moeten we echt als eerste noemen. Het komt zo vaak voor dat er op het laatste moment wordt gedacht: “Ohja het vrijgezellenfeest, ik dacht dat jij dat zou regelen?” Probeer nu nog maar eens een goeie datum te vinden? Iedereen heeft al vakanties en weekendjes weg geboekt.

Vaak wil je een ander niet voor de voeten lopen bij het organiseren, of neem je aan dat het al geregeld wordt. Hierbij de gouden tip: gissen is missen! Dus hoppa, klim in de telefoon zodra de trouwdatum bekend is en app de beste vrienden om samen een klapper van een vrijgezellenfeest te organiseren.

2. Te veel mensen in de organisatie

Het is handig om de feestcommissie zo klein mogelijk te houden en met de mensen die het bruidspaar het beste kennen. De organisatie bestaat vaak uit 2 tot 3 personen! Als je met te veel mensen in de organisatie zit, zijn er simpelweg te veel meningen en wordt het al snel één grote chaos. Houd daarom het feestcomité zo klein mogelijk. Mochten er onverhoopt toch discussies ontstaan dan hebben jullie de eindstem!

3. Pick the perfect date

Een datumprikker uitsturen met 15 opties naar een groep van 20 man/vrouw is een veel gemaakte fout! Als er een grote groep uitgenodigd moet worden voor het vrijgezellenfeest, is het handig om eerst de datum met de feestcommissie en broer of zus vast te leggen, en daarna de datum te delen met de hele groep. Klinkt hard, maar is bij grote groepen echt het beste! Blijkt nou dat er toch te veel niet kunnen, dan kun je een datumprikker uitsturen met maximaal twee à drie opties.

Als je te veel opties geeft in een datumprikker, is er gewoon te veel keuze! Ze zullen sneller geneigd zijn om ‘misschien’ in te vullen. Kies ervoor om deelnemers in de datumprikker voor elkaar te verbergen, want anders krijg je dat Lucas bijvoorbeeld ‘nee’ invult omdat zijn beste vriend die datum ook niet kan. Dit kun je voor zijn door een datum met een selecte groep te bepalen en deze als beklonken datum ver van tevoren te communiceren in de app als ‘Save the Date’!

4. Een datum vlak voor de bruiloft

Niemand zit erop te wachten om een dag of twee dagen voor de bruiloft de vrijgezellen te vieren. De bruiloft is hét moment van het bruidspaar en van een goed vrijgezellenfeest moet je vaak zo’n drie dagen bijkomen. Het is aan te raden het vrijgezellenfeest zo’n 4 tot 6 weken voor de huwelijksdag te plannen. Zo kom je niet in de Hangover part 3 terecht. Let ook op EK & WK finales en check even de datum van de vrijgezellenparty van de wederhelft. Want je zal net zien dat het op dezelfde dag is en er geen oppas is voor de kleine.

hangover-op-je-bruiloft

5. Geheimhouding en verrassingseffect vrijgezellenfeest

Na een hoop gepuzzel is het gelukt! Jullie hebben een datum. Ook de aanstaande van de vrijgezel zit in het complot en zal ervoor zorgen dat de vrijgezel op die afgesproken dag met een smoes uit het huis zal worden gelokt. Na een avondje op de bank stiekem appen, maakt hij spontaan een ‘nieuwe activiteit’ aan in de agenda, genaamd: Dagje shoppen! Nog wel met een geheime omschrijving. Maar dan gebeurt het: hij zet het per ongeluk in de gedeelde agenda i.p.v. zijn eigen agenda en de bruid reageert gelijk links op de bank: “Hey, wat is dit? Mijn vrijgezellen zeker!” Met één klik is het grote geheim verklapt. Niet doen dus!

Mocht de datum toch uitgelekt zijn, zijn er genoeg creatieve manieren om de vrijgezel op het verkeerde been te brengen. Verspreek je per ongeluk met de verkeerde datum of stuur aanwijzingen met ansichtkaarten of per mail die totaal niet met het uiteindelijke programma te maken hebben.

6. Vergeten uit te nodigen

Je denkt alles goed geregeld te hebben, ben je die belangrijke collega vergeten uit te nodigen. Je zal het net zien! Dit wil je natuurlijk voorkomen. Vaak heeft de betreffende vrijgezel een lijst met namen en 06-nummers, hier kun je naar vragen. Je weet zo absoluut zeker dat je niemand vergeten bent! Maar wat als je het echt geheim wilt houden dat er überhaupt een vrijgezellenfeest komt? Los dit op door contact op te nemen met de familie (ouders of broer of zus). Zij kunnen je vast verder helpen.  Ook een slimme truc is om een e-mail adres aan te maken, zoals: vrijgezellenfeestdaisy@hotmail.com. Stuur vanuit dit adres een mail naar Daisy en vraag om een lijst met namen en contactgegevens van mensen die op haar vrijgezellenfeest mogen komen.

7. Ideeën uitvechten over de app

Iedere genodigde van het vrijgezellenfeest zal zijn of haar eigen idee hebben over wat leuk is om te doen en wat niet. Waar het echt heel vaak fout gaat, is dat er ideeën of activiteiten gedeeld worden in een gezamenlijke app waar vervolgens discussie over ontstaat. Een absolute no go! Een deel van de groep vindt de activiteiten te uitdagend: “Dat ga ik echt niet doen hoor, ik wil niet voor l*l lopen!” Waar een ander deel van de groep het juist veel te braaf vindt allemaal.

Kruip als organisatie in de schoenen van de vrijgezel en bedenk iets dat hij of zij geweldig gaat vinden! Ga geen discussies met lange appjes aan in de hele appgroep. Een beller is sneller, of app privé! Zo voorkom je een ongezellige sfeer tijdens het vrijgezellenfeest. Deze is juist bedoeld om elkaar op een luchtige manier beter te leren kennen. Natuurlijk luister je naar ieders inbreng, maar hier geldt ook weer: de organisatie heeft de eindstem! Het ligt er ook maar net aan hoe je het brengt. De mensen die meegaan staan vaak allemaal open voor een mooie dag en gunnen de vrijgezel een topdag. De vrijgezel als middelpunt waar iedereen zich die dag inschikt.

8. Wil je 250,- overmaken?

te-hoge-kosten-vrijgezellenfeest

Je kunt natuurlijk niet in iemands portemonnee kijken, dus houdt de vrijgezellendag binnen de perken. Je kunt het niet maken om met de feestcommissie een heel vrijgezellenweekend naar een x locatie te plannen om er vervolgens achter te komen dat bijna iedereen moet afhaken vanwege te hoge kosten. Daarom is het aan te raden een budget vast te leggen en dit voor te stellen aan de groep met de vraag hier privé op te reageren naar de penningmeester van de organisatie.

Wil je er een weekendje van maken? Geef de genodigden de keus om het uitje uit te breiden met een overnachting. Dus deel het weekend op in verschillende activiteiten. Zo kunnen ze op basis van eigen budget beslissen of ze wel of niet meegaan parachutespringen en wel of niet kiezen voor die overnachting. Met een beetje slim organiseren kom je al een heel eind en er zijn ontzettend veel leuke activiteiten die niet veel geld kosten. Zoals bijvoorbeeld het spelen van een interactieve citygame! Nog een goede bespaartip: sla zelf drinken in

In Nederland zijn we gemiddeld € 125,- kwijt aan een vrijgezellenfeest, met een overnachting erbij tel je hier nog eens € 75,- bij op. Vergeet ook niet dat de kosten van de vrijgezel ook voor jullie rekening zijn en de kosten voor je outfit voor de bruiloft en het huwelijkscadeau komt er nog bij.

9. Skip the Stripper

 “Leuk zegt vriend Brian, dat moeten we echt doen!” Terwijl jij denkt: zeker niet! Dat zei hij laatst nog tegen me: ik wil hoe dan ook geen stripper! Doe het dan ook niet. Niemand heeft er iets aan als er een super gênante situatie ontstaat en de vrijgezel zich kapot schaamt. En voor wie is het leuk? Voor vriend Brian of voor de vrijgezel? Als beste maat of beste vriendin kun jij heel goed inschatten of het wel of niet kan? Heb je bijvoorbeeld te maken met een stille, verlegen vrijgezel die alleen het idee van een vrijgezellenfeest al spannend vindt, skip de stripper. Je bespaart gelijk zo’n € 175,-.

Een stripper op je vrijgezellenfeest wordt natuurlijk wel gezien als de ‘laatste kans’ om op een geoorloofde manier van het mannelijk of vrouwelijk schoon te genieten. Dus mochten jullie er wél voor willen gaan? Doe goed onderzoek, check de reviews en kies een privé locatie!

10. Te veel activiteiten op één dag

Een veel gemaakte fout bij het organiseren van een vrijgezellenfeest is dat de dag of het weekend helemaal wordt volgepland met activiteiten. Vooral bij mannen vrijgezellenfeesten staat het vaak bol van activiteiten: eerst een rondje met de e-scooters naar het strand, dan een dikke lunch, daar meteen achterna powerkiten, opgevolgd door Expeditie Robinson, even snel een biertje en dan met de bus naar de stad waar je een rondje moet bierfietsen. Bekaf ploffen jullie op de bank bij de plaatselijke Grand Café voor onbeperkt spare-ribs eten waarna het feest comité aangeeft dat jullie door moeten voor de kroegentocht.

Totaal niet nodig om zoveel te plannen! Vaak heb je elkaar al een tijd niet gesproken en zijn 2 max 3 grote activiteiten al mans zat. Houd genoeg tijd tussen de activiteiten zodat je alle ruimte hebt voor een lekker borreltje en een spontante actie. In het blog Organiseer in 7 stappen het leukste vrijgezellenfeest delen we de leukste activiteiten tijdens mannen of vrouwen vrijgezellenfeesten.

Een goed vrijgezellenfeest is een beetje fout!

 Is het nodig om alle fouten van tevoren te elimineren om een goed vrijgezellenfeest te organiseren? Nee, een beetje fout hoort erbij op een vrijgezellenfeest. Dus die foute outfit! Ja, zou ik zeker doen! Dan valt de vrijgezel lekker op en heeft hij of zij de hele dag aanspraak. Ga all the way en kies voor een knalroze outfit, een sexy boevenpak, een cheerleader outfit. Voor de mannen kun je tegenwoordig ook van alles huren: Superman pakken, La Casa outfits of verkleed als maffiabaas?! Kijk ook hier weer wat bij je vrijgezel past: humor, sportief, sexy of over de top!

een-beetje-fout-mag

Het programma mag ook best lekkere foute elementen hebben zoals een paar gekke opdrachten voor de vrijgezel. Heb je geen tijd of inspiratie om opdrachten te verzinnen? Je kunt bij City Adventures spannende, creatieve en actieve citygames boeken in de stad of dorp van jouw keuze. Boek bijvoorbeeld de interactieve escape tour 'Escape the City', het jachtseizoenspel à la Hunted of ontrafel een spannend moordmysterie tijdens het spelen van Sherlock. Vaak ben je al voor 9,50 per persoon klaar en je hebt er een onvergetelijke activiteit bij! Ga naar onze Vrijgezellenfeest aanbod >

Wil je weten wat je vooral wel moet doen bij het organiseren van een vrijgezellenfeest? Check ons andere blog: Organiseer in 7 stappen het leukste vrijgezellenfeest

Reacties
Categorieën