8x de leukste gezinsuitjes tijdens de kerstvakantie
Er op uit met kinderen
Stefanie
Er op uit met kinderen
12/20/2022

8x de leukste gezinsuitjes tijdens de kerstvakantie

12/20/2022

Het is bijna kerstvakantie en we starten gelijk goed met aankomend weekend Kerstavond en 1e en 2e Kerstdag. Daarna heerlijk twee weken de scholen dicht en de kinderen dus even vrij van school en sport. Ga je niet op vakantie en kun je wel wat tips gebruiken wat er allemaal voor leuke dingen te doen zijn deze kerstvakantie? Wij hebben de 8 leukste gezinsuitjes voor je uitgezocht!

Gezinsuitje tijdens de kerstvakantie

De leukste uitjes voor je gezin tijdens de kerstvakantie van 2022!

1. Lumineuze Nachten deze kerstvakantie – Kasteel de Haar in Utrecht

lumineuze-nachten-deze-kerstvakantiecoverfoto © : Kasteel de Haar - Lumineuze Nachten

Verwondering van begin tot einde! Kasteel de Haar (Utrecht) vormt deze kerstvakantie het unieke decor van een betoverende vertelling. Tijdens een wandeling van 2,5 km door het kasteelpark nemen indrukwekkende projecties je mee terug in de tijd.

Ontdek de geschiedenis van dit sprookjeskasteel. Je kunt deze adembenemende avonden bij Kasteel de Haar boeken t/m 8 januari tussen 17:15 uur en 21:00 uur. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Een magisch uitje tijdens de kerstvakantie voor het hele gezin. En natuurlijk een super tip voor een romantische date. Vind meer informatie op de website >

2. Winterland van Fluwel – avonturenparadijs in de Noordkop

winterland-van-fluwel--avonturenparadijs-in-de-noordkop

Op zoek naar een gaaf familie-uitje in de kop van Noord-Holland? Land van Fluwel presenteert een Magische Kerstbeleving deze kerstvakantie!

Het Avonturenpark is deze winter omgetoverd tot Winterland. Ken je het verhaal van Putti Plutti Pott al? Dit Noorse sprookje gaat over het kleinkind van de Kerstman. Hij steelt de baard van zijn opa! Als de baard van de Kerstman niet op tijd gevonden wordt, loopt Kerstmis in de soep. Gelukkig kunnen jullie helpen door de opdrachten in het park met elkaar op te lossen. Een fantastische uitje voor het hele gezin (leeftijd kinderen tot 12 jaar).

Deze magische kerstbeleving duurt ruim 2 uur en is inclusief een warme chocomelk of glühwein en een kop snert of broodje worst. Het hele park is in de kerstsfeer met overal lichtjes, kampvuur op het kerstpleintje en natuurlijk de kerstman.

Winterland van Fluwel is te bezoeken op 23, 24, 27, 28, 29 en 30 December. Leuk voor kinderen van ongeveer 5 tot 12 jaar! Vind meer informatie op de website >

3. Kerst speurtochten voor de hele familie – overal te spelen

kerst-speurtochten-voor-de-hele-familie

Wil je deze kerstvakantie er even lekker op uit met je gezin! De frisse buitenlucht in na de gezellige kerstdagen? Boek dan een citygame bij City Adventures. Een citygame of stadsspel is een spannend en afwisselend spel die je in iedere stad of dorp met elkaar kunt spelen. Het enige dat je nodig hebt, is een telefoon met gps, de unieke spelcode en de gratis app.

Speel het jachtseizoenspel The Hunt, de spannende detectivegame Sherlock of de interactieve speurtocht met leuke breinbrekers Escape the City. Vooral het laatste spel ‘Escape the City’ is heel leuk om met je gezin te spelen. Handig om dan voor de junior versie te kiezen. Dan zijn de puzzels aangepast in niveau en krijg je meer hints.

Een super origineel uitje voor het hele gezin! Het leuke is dat je met iedereen kunt spelen, op het moment dat het jullie uitkomt en op de locatie van jullie keuze! Bij slecht weer kun je gebruik maken van de mooi weer garantie van City Adventures. Jullie kunnen dan gratis omboeken naar een andere datum. De kosten zijn laag: je speelt al een citygame voor € 9,50 per persoon.

Wanneer gaan jullie de strijd met elkaar aan? Vind meer informatie op cityadventures.nl >

4. WONDR & Disney Christmas Experience in Amsterdam

wondr-christmas-experience-amsterdam

Behoefte aan een flinke dosis kerstmagie tijdens de kerstvakantie? Wandel dan binnen in wereld van WONDR Experience in Amsterdam. Tot 9 januari heb je de kans om te schitteren in de speciale Disney Christmas room. Glimmende dennenbomen, fonkelende kerstlampjes en ultrazachte muren.  Maak met je gezin de mooiste herinneringen: schrijf een brief naar de Kerstman, ga op de foto met Mickey en zijn vrienden of maak jullie eigen familie kerstkaart. De hele beleving duurt ongeveer 1,5 uur.

Bij WONDR EXPERIENCE werken ze met een tijdslot speciaal voor gezinnen met kinderen tot 10 jaar. Je kunt deze kamer tot 9 januari iedere dag boeken tussen 10:00 uur en 12:00 uur. Dan geldt ook het gereduceerde tarief voor kinderen. Zijn je kinderen ouder dan 10 jaar, dan kun je buiten deze tijden de WONDER CHRISTMAS DISNEY EXPERIENCE boeken. Zie voor meer informatie de website van WONDR EXPERIENCE >

5. Samen schaatsen – actief en gezellig gezinsuitje deze kerstvakantie

samen-schaatsen--actief-en-gezellig-gezinsuitje-deze-kerstvakantie

Zijn je kinderen na afgelopen week nog lang niet uit geschaatst? Ga dan deze kerstvakantie lekker een middag schaatsen op een gezellige overdekte baan bij jou in de buurt of een openlucht ijsbaan op het marktplein. Heb je nog geen schaatsen voor iedereen? Dan kun je ze daar ter plekke altijd huren. Sluit jullie kerstvakantie uitje af met een heerlijke warme chocolademelk bij het haardvuur en je hebt een super gezellige middag met elkaar.

We geven je graag tips van de mooiste ijsbanen van Nederland:

  • De openlucht ijsbaan van Middelburg, op De Markt voor het Stadhuis van deze prachtige stad in Zeeland. Geopend t/m 15 januari 2023 iedere dag van 9:00 tot 22:00 uur.
  • De ijsbaan van Haarlem, geopend tot 26 maart 2023. Een grote professionele overdekte ijsbaan aan de randweg van Haarlem vlakbij bos & strand. Zijn je kinderen wat jonger dan kun je hier onwijs genieten op het grote middenterrein van de ijsbaan met rekjes, dolfijntjes en pinguïns.
  • Ice Amsterdam, schaatsen in hartje Amsterdam op de schaatsbaan op het Museumplein. Geopend tot 5 februari 2023 van 10:00 tot 22:00 uur. De mooiste buiten schaatsbaan van Nederland met in de avond honderden kerstlampjes en tot 26 december vergezeld met een hele gezellige wintermarkt. Tip: elke donderdag- en zaterdagavond van 19:00 tot 22:00 is Silent Disco on Ice!
  • Winter Station 2022 in het Spoorwegmuseum van Utrecht! Deze schaatsbaan is wel heel bijzonder, want je kun hier t/m 8 januari 2023 schaatsen tussen de treinen. Iedere dag gaat om 16:00 uur de discolampen aan en draaien ze de beste hits tijdens het discoschaatsen.
  • Thialf Heerenveen mag natuurlijk niet missen in dit rijtje, de snelste en grootste schaatsbaan van Nederland. Een dagje schaatsen op de baan waar vele wereldkampioenen hebben geschaatst? Pak je kans. Deze kerstvakantie is er nog plek op 29 en 30 december en 2 t/m 6 januari 2023.
  • Magisch Maastricht op het Vrijthof, tot en met 30 december kun je fantastisch schaatsen op de overdekte schaatsbaan op het Vrijthof in Maastricht. Daarnaast is er dit jaar ook weer een bijzondere kerstmarkt te bezoeken en een sky-high reuzenrad.

6. Escape Room spelen in de kerstvakantie

escape-room-spelen-in-de-kerstvakantie

Het leukste uitje tijdens de kerstvakantie met je gezin: speel een Escape Room met elkaar. Hoe kun je beter de kerstvakantie doorbrengen dan met gezin samen uit een echte escape room te ontsnappen. Boek er een lekker arrangement bij en je hebt een super leuke dag met elkaar. In iedere provincie vind je wel een goeie escape room.

In de kop van Noord-Holland kunnen we jullie Escape Room Schagen van harte aanbevelen. Zij hebben verschillende gave escape rooms met ieder een ander verhaal en beleving. Los het spannende moordmysterie op in 'Space Lab' of ontdek de wondere wereld in 'The Chocolate Factory'! En wat dacht je van de nieuwste VR Escape Game 'La Casa de Dinero'? Meer informatie vind je op de website van Escape Room Schagen >

7. IJsbeelden Festival – in Zwolle

nederlands-ijsbeelden-festival

Elk jaar komen de beste ijskunstenaars ter wereld naar Zwolle voor het Nederlandse IJsbeelden Festival. Ze vertalen dit jaar het thema 'WHAT A WONDERFUL WORLD' in een magische wereld van ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. In een grote vrieshal gaan ze aan de slag met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw.

Waan je samen met je gezin voor even in een wereld van ijs en kijk je ogen uit. Het festival is van 17 december 2022 tot en met 5 maart 2023 te bezoeken. Voor meer informatie ga je naar Nederlands Ijsbeelden Festival >

8. Het Grootste LEGO© Winterkasteel – Muiderslot in Muiden

het-grootste-lego-winterkasteel--muiderslot-in-muiden

Tijdens de kerstvakantie zijn er veel leuke dingen te doen bij het Muiderslot zoals de snerttour en verschillende verhalenvertellers in de slotkapel. Bezoek het Winterkasteel met prachtige zalen aangekleed in winterse sferen en mooi opgedekte tafels. Het kasteel is elke dag open, ook op alle feestdagen en op maandagen in de kerstvakantie.

Je kunt zelfs meebouwen aan het grootste LEGO© Winterkasteel van Nederland? Elke dag in het kerstvakantie nodigen ze jong en oud uit om mee te helpen om het grootste kasteel van witte LEGO blokjes te bouwen. Vind meer informatie op de website >

Meer inspiratie

Blijf ons volgen op Instagram of Facebook voor nog véél meer leuke tips en uitjes. Op onze website vind je diverse cityblogs van de 8 leukste steden voor een weekendje weg in de kop van Noord-Holland tot de mooiste Vestingsteden van Nederland. 

Reacties
Categorieën