welke corona maatregelen gelden er nu

Welke corona maatregelen gelden er?

Om het aantal besmettingen en corona patiënten in het ziekenhuis terug te dringen, en daarmee de druk op de gezondheidszorg te verminderen zijn er in Nederland corona maatregelen van kracht. Deze bewegen mee met de mate waarin corona aanwezig is in de samenleving.

Wat wordt er verstaan onder corona maatregelen?

Om er voor te zorgen dat het corona virus zich minder snel verspreid en daarmee minder schade aan kan richten aan de volksgezondheid, is het nodig voor de Nederlandse overheid om beperkingen in te voeren in de dagelijkse gang van zaken. Niet iedereen is het altijd eens met de maatregelen, omdat het de vrijheid beperkt en er bedrijven gedwongen gesloten moeten blijven. De maatregelen en versoepelingen op maatregelen worden over het algemeen aangekondigd in een persconferentie.

Welke maatregelen gelden er nu in Nederland?

Het is soms lastig om precies op de hoogte te zijn van welke maatregelen er nu gelden, er vinden namelijk regelmatig veranderingen plaats. Wil je weten welke maatregelen er nu van kracht zijn, kijk dan op speciale pagina van de Rijksoverheid. Deze is altijd up-to-date.

Reactie plaatsen