Droom je ervan om in de schoenen te staan van Sherlock?

Transformeer voor één dag tot rechercheur en onderzoek de moord in het stadsspel Sherlock

bepaal zelf wanneer

Speel wanneer je wilt

Vandaag nog spelen? Ook dat is mogelijk!
overal te spelen

Overal te spelen

Kies zelf een stad of dorp waar jij wilt spelen.

2 - 500 personen

Speel vanaf 9,50 p.p. in één of meerdere teams tegelijk.

Weet jij de moord op te lossen?

Smul jij ook van series als CSI, Bones en Flikken. Hou je van misdaadromans en Cluedo? Speel dan het spannende moordspel Sherlock, een échte detective citygame.

De stad is in rep en roer wanneer een jonge vrouw dood in het water wordt gevonden. De dader is spoorloos en iedereen tast in het duister. Aan jullie de taak om als een ware Sherlock Holmes dit moordmysterie op te lossen. Speur in de stad naar aanwijzingen over het moordwapen, ondervraag getuigen en verzamel belangrijke informatie over de dader. 

Weet jouw team deze zaak tot een goed einde te brengen? Speel dan dit uitdagende stadsspel op de locatie van jullie keuze!

Lees meer
sherlock-detective-citygame
escape the city stadsspel

Hoe speel je Sherlock?

  • Sherlock is een citygame die je kunt spelen in iedere stad of dorp van jullie keuze. Het leukste is wanneer er lekker veel straten en zelfs wel steegjes zijn.
  • Je speelt het wanneer jullie willen, je hoeft niet van tevoren een dag of tijd vast te leggen, je blijft daardoor flexibel mocht je wat willen wijzigen.
  • Speel het spel met jouw team of speel het in meerdere teams tegen elkaar. Wie gaat de strijd winnen?
  • Per team download je onze app op je eigen telefoon of tablet. Bedenkt een teamnaam, vult de spelcode in en jullie kunnen van start.
  • Op de kaart in de app zie je locaties verschijnen waar je forensisch bewijsmateriaal kunt verzamelen, getuigen kunt ondervragen of sporen van de dader kunt ontdekken. 
  • Win het vertrouwen van de getuigen of koop ze om met het door jouw onderweg verdiende geld.
  • Verdien extra punten door creatieve foto opdrachten te vervullen, wat dacht je van de crime scene nabootsen?
  • Ook kun je andere teams te slim af zijn door ze te bespioneren en hun informatie te stelen.


Weten jullie binnen 90 minuten te achterhalen wat het wapen is en wat de voor- en achternaam van de dader is?

Wat anderen zeggen over Sherlock

Wat een gaaf spel, met mooie verschillende spelelementen. Ik ben in straatjes geweest in Gorinchem die ik nog nooit had gezien. Echt heel leuk!

Robert

We waren nog geen 10 minuten bezig en het bespioneren begon al ;) Hilariteit alom natuurlijk. Wij als vriendengroep vonden het fantastisch, een echte aanrader.

Marieke

Wil jij Sherlock in jouw stad of dorp beleven?

Kies je voor digitaal of thuis gestuurd?

digitaal verstuurd escape the city

Digitaal verstuurd

Bestel je jouw citygame digitaal vanaf 9,50 p.p., dan ontvang je direct na je bestelling alle benodigdheden voor dat spel in je mailbox. Instructies met checklist hoe het werkt, digitale handleiding van het door jouw gekozen spel en de spelcode waarmee je het spel kunt starten.
57,- per team van 2-6 personen
thuis gestuurd escape the city

Thuis gestuurd

Wij stellen een spelpakket voor je samen met daarin per team een mooi mapje met waterafstotende handleidingen, een notitieblokje en pen. Ook vind je hierin de instructies om het spel te starten en natuurlijk de spelcode. Zo heb je gelijk alles speelklaar.
vanaf 27,- meerprijs (voeg toe tijdens het bestelproces)

Waarom kies je voor Sherlock?

overal te spelen

Overal te spelen

Sherlock is bijna overal te spelen. Loop naar een centraal punt waar jij wilt spelen, druk op start en beleef het avontuur.
bepaal zelf wanneer

Bepaal zelf wanneer

Besteld en slecht weer? Begin dan iets later of speel op een ander dag. De speeltijd gaat namelijk pas in als jij op start drukt.
niet op 1 telefoon

Niet op 1 telefoon

Scan de QR-code op de hoofdtelefoon en kijk mee op je eigen scherm. Je kunt zo alles goed zien.
direct de uitslag

Direct de uitslag

Direct na afloop van het spel ontvang je de uitslag in je mailbox. Zo weet je snel welk team er heeft gewonnen, om gelijk tot de prijsuitreiking over te gaan.
wij zetten het uit

Wij zetten het uit

Je hoeft zelf weinig te doen in de voorbereiding. Wij zetten het hele spel uit in het gebied waar jij wilt. Dit koppelen we aan jullie spelcode en jullie kunnen spelen.
gratis digitaal fotoalbum

Gratis digitaal fotoalbum

Tijden Sherlock maken jullie foto's. De foto's van alle teams worden verzameld in een digitaal fotoalbum. De link hiervoor ontvang je bij de uitslag.

Hoe werkt het?

stel een team samen

Trommel een team op

Stel minimaal één team samen van vrienden, familie en/of collega's waarmee je Sherlock wilt spelen. Wij raden aan om met 2-6 personen per team te spelen. Ben je met veel personen? Deel je dan op in nog meer teams. Stiekem maakt dit het nog leuker ;)
route
spreek een datum af

Plan samen een datum

Kijk wanneer iedereen kan en zet deze datum vast in jullie agenda's, zodat jullie alle tijd hebben om je te storten in het avontuur. Je hoeft deze datum niet aan ons te laten weten. Regent het pijpenstelen of komt er iets tussen en speel je liever op een andere dag? Je kunt het altijd verplaatsen, de speeltijd gaat pas in wanneer je op start drukt. Tot die tijd blijft je spelcode gewoon geldig.

route 2
bereid je voor

Bereid je voor

Na het bestellen ontvang je digitaal of per post (hier kan je uit kiezen) van ons de instructies. Wij raden aan om dit minimaal een dag van te voren door te nemen, zodat je weet hoe het werkt en de app alvast kunt downloaden. Heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust.
route
speel escape the city

Speel Sherlock

Jaaa... het is zover. Jullie gaan Sherlock spelen in de stad die jullie hebben gekozen. Leef je in, in je rol als rechercheur. Verzamel bewijsmateriaal en ondervraag getuigen. Ben jij een geboren forensisch onderzoeker of ben je stiekem toch beter in het omkopen van mensen? Tijdens het spelen kom je op vele leuke plekjes, dus vergeet niet rond te kijken en bovenal heel veel plezier te maken met elkaar.
route 2
roep de winnaar uit

Roep de winnaar uit

Direct na het spelen ontvang je van ons de uitslag, daardoor kun je direct overgaan tot het uitroepen van de winnaar. Maakt het spannend (tromgeroffel) en roep onder het genot van een hapje en een drankje de winnaar uit.
Sherlock met kinderen

Sherlock met kinderen? Speel de junior versie

Wil je Sherlock spelen met het hele gezin, een kinderfeestje of een familiedag en zijn er jongere kinderen bij? Kies dan voor de junior versie. Deze versie is gemaakt voor kinderen vanaf 10 jaar. We hebben de vragen en puzzels aangepast naar hun belevingswereld en niveau. Lukt het jullie om het mysterie op te lossen?
                                                 

Veelgestelde vragen of Sherlock

Met hoeveel personen speel je in 1 team?

Wij adviseren om in teams van 2 tot 6 personen te spelen.

Waar kun je Sherlock spelen?

Je kunt Sherlock overal spelen! In iedere stad, dorp of wijk van jouw keuze spelen. Het gebied waar jullie willen gaan spelen moet wel minimaal 5000 m2 zijn en uit meerdere straten bestaan. Het is niet te adviseren om het spel in een bos of op het strand te spelen!

Bij je bestelling kun je aangeven waar je wil gaan spelen. Stel je kiest voor Amsterdam, dan zetten wij het spel in het centrum voor jullie uit. Wil je heel ergens anders spelen in Amsterdam? Dan kan dat! Geef dit dan aan in het opmerkingenveld 'Locatie' en wij regelen de rest. Je kunt ons ook altijd mailen of bellen!

Hoe lang duurt Sherlock?

Sherlock duurt standaard 90 minuten. Wil je langer spelen kan je ons vooraf bellen of mailen en stellen wij de tijd langer in. Dit kost niets extra.

Wat heb ik nodig om te kunnen spelen?

Per team heb je 1 smartphone of tablet met mobiel internet (4G/5G) nodig en je GPS locatie moet aan staan. Hierop installeer je onze gratis app vanuit jouw Appstore / Google Play. De link zit in de instructies die je samen met jouw unieke spelcode ontvangt in de bevestigingsmail.

Let op: Voor de werking van het spel moet je de WiFi uitzetten en je mobiele data aan!

Tot wanneer blijft de spelcode geldig?

Je speeltijd begint pas te lopen wanneer je op start drukt. Tot die tijd is je spelcode gewoon geldig.

Wat als ik problemen ondervind tijdens het spelen?

Het gebeurt zeer zelden dat iemand technische problemen ondervindt. Check eerst even of je je WiFi uit hebt gezet en je mobiele data en GPS locatie op je telefoon aan!

Mocht je toch problemen hebben kijk dan even op onze helpdesk pagina

In welke talen kun je de Sherlock spelen?
In which languages can you play Sherlock ?
In welchen Sprachen kann man Sherlock spielen?

Je kunt Sherlock spelen in het Nederlands, Engels en Duits
You can play Sherlock in Dutch, English and German!
Sie können Sherlock auf Niederländisch, Englisch und Deutsch spielen

                                       
de-leukste-citygames

Ga jij de uitdaging aan?

Trommel dan vandaag nog je vrienden, familie of collega's op en ga de strijd met elkaar aan.

Je speelt 9,50 p.p.