leuke-zomervakantie-uitjes-1

Zoek jij een leuke activiteit in de Noordkop?

Ontdek de stad met een citygame in Schagen, Den Helder, Callantsoog, Hoorn of Medemblik!

bepaal zelf wanneer

Spelen wanneer jij wilt

Vandaag nog spelen? Ook dat is mogelijk!
overal te spelen

Overal te spelen

Kies zelf een stad of dorp waar jij wilt spelen.

Speel vanaf 9,50 p.p.

 In één of meerdere teams van 2 tot 6 personen.
stadsspel-spelen-in-de-noordkop

Speel een stadsspel naar keuze

Op zoek naar een leuk uitje in de Noordkop. Ontdek één van de mooiste steden uit de kop van Noord-Holland met de stadsspellen van City Adventures. Ga jij voor de detectivegame Sherlock, het jachtseizoenspel The Hunt of de outdoor escape game Escape the City? 

Met deze leuke citygames los je samen uitdagende breinbrekers op, maak je mooie herinneringen en kom je steeds dichter bij de ontknoping. Speel een citygame in Schagen, Alkmaar, Den Helder, Hoorn, Enkhuizen of Medemblik en ontdek spelenderwijs de stad van jullie keuze!

Je kunt helemaal zelf bepalen waar en wanneer je gaat spelen. Ben je met een grotere groep? Speel dan in meerdere teams en strijd tegen elkaar.

Met wie ga jij op ontdekkingstocht?

meer informatie >>


leuke-zomervakantie-uitjes-2

Leuk uitje in Noordkop

Een stadsspel is een super leuke activiteit om te spelen in één van de steden of dorpen in de kop van Noord-Holland. Beleef een heerlijk dagje uit met het gezin, vriendenweekend, stedentrip of groepsuitje met een uitdagend stadsspel!

  • Je kunt het overal spelen, in iedere stad, dorp of op je vakantiepark!
  • Speelduur 90 minuten
  • Speel wanneer je wilt met de doe-het-zelf stadsspellen
  • Last minute? Bestel en speel binnen 5 minuten
  • Inclusief checklist, handleiding en spelcode (NL / ENG)
  • The Hunt und Sherlock auch auf Deutch
  • Speel vanaf 9,50 p.p. in één of meerdere teams van 2 tot 6 personen
  • Voor alle leeftijden, met de junior versies ook geschikt voor kinderen

Wat heb je nodig?
Het enige dat je nodig hebt is een gezellige groep mensen en je eigen smartphone of tablet met 4 of 5G, je verkregen spelcode, onze gratis app en uiteraard teamwork en een goeie dosis humor.

Aanbod van Stadsspellen


De top 4 stadsspellen in de Noordkop

escape-the-city-stadspuzzeltocht

Escape the City - outdoor escape game

Speel Escape the City in de verborgen straatjes van één van de mooiste stadjes van Noord-Holland! Dit uitdagende stadsspel zet je volledig op scherp. Je speelt deze outdoor escape game in één of meerdere teams, waar en wanneer jullie maar willen. Het is de bedoeling dat je binnen 90 minuten zo veel mogelijk virtuele kamers verspreid door de stad weet te kraken.

Los cryptische raadsels en opdrachten op en kom steeds dichter bij de ontknoping.
Wint jouw team  deze Escape the City tour?

Ook beschikbaar in junior versie

Sherlock - detective game

Ben jij een echte detective? Droom je ervan om zelf eens in de schoenen te mogen staan van de rechercheurs? Breng Cluedo tot leven de spannende detective citygame Sherlock.

De rust in Noord-Holland is verstoord. Er is een mysterieuze moord gepleegd! Aan jullie team de taak om de geheimen van dit moordmysterie te ontrafelen. Struin door de stad op zoek naar zo veel mogelijk aanwijzingen om het moordwapen en de dader te identificeren!

Weten jullie deze zaak tot een goed einde te brengen?

Ook beschikbaar in junior versie

the-hunt-jachtseizoenspel

The Hunt - jachtseizoenspel

Zin in actie? Dan is het jachtseizoenspel The Hunt iets voor jullie. Met minimaal twee teams ga je de stad in en neem je het op tegen elkaar. Blijf uit het zicht terwijl je kluizen kraakt of probeer als Hunter team de criminelen te pakken. Dit spel zit vol spanning en teamwork!

Blijf van de radar in dit zenuwslopende jachtseizoen spel met 'The Hunt'. Als hunter wil je natuurlijk zo snel mogelijk deze overvallers inrekenen. Doe je dit alleen of werk je samen met de andere hunter teams? Welk team is het snelste of juist het slimste?

Wie gaat deze spannende strijd winnen?

Kolonisten catan citygame

Kolonisten - tactisch stadsspel

Breng het bordspel van Catan tot leven in de uitdagende citygame 'Kolonisten'. Dit stadsspel speel je in verschillende teams tegen elkaar in de stad of dorp van jullie keuze. Ieder team heeft zijn eigen kleur en met jouw team verzamel je zoveel mogelijk grondstoffen om dorpen en steden te bouwen.

Al lopend door de stad krijg je een steeds duidelijker beeld van jullie speelveld. Plunder een vijandelijke stad of versla de struikrover, koop ridderkaarten en verdien met jouw team zoveel mogelijk overwinningspunten.

Welk team verdient de meeste punten en wint Kolonisten?

leuk-uitje-in-de-zomervakantie

Waar kun je een citygame spelen?

Een stad in de buurt ontdekken met een stadsspel? Speel Sherlock, Escape the City of The Hunt met jouw favoriete teamgenoten in Den Helder, Callantsoog, Julianadorp, Anna Paulowna, Schagen, Alkmaar, Den Oever, Hoorn, Medemblik, Enkhuizen of de prachtige dorpen op Texel. Stuk voor stuk hele gezellige steden die super leuk zijn om te ontdekken met een citygame van City Adventures.


Ben je op vakantie in eigen land of in België? Beleef dan een super leuk uitje en ga op ontdekkingstocht vanaf jullie vakantieadres. Deze stadsspellen kun je namelijk in heel Nederland en België spelen! Het is zelfs mogelijk om op het vakantiepark waar jullie verblijven deze geweldige gps spellen te spelen. 

Met wie ga jij op avontuur?

Speel je favoriete spel in 5 stappen

1. Inventariseer

Inventariseer wie er mee gaan en maak een datumprikker aan. 

bepaal zelf wanneer

2. Plan

Plan een datum aan de hand van de datumprikker en geef deze door.

3. Bestel spel

Beste je favoriete spel, lees de handleiding door en download de app. 

4. Beleef

Stel de teams samen en voer de spelcode in. Start jullie gekozen spel.

5. De uitslag

Direct na afloop van het spel ontvang je van ons de uitslag en roep je de winnaar uit.

Wat anderen zeggen:

Met ons gezin hebben we een geweldig weekendje weg beleefd in Utrecht mede dankzij de tips van City Adventures. Sherlock Holmes junior is een echte aanrader.

Sandra review paaspuzzeltocht
Sandra

Dankzij City Adventures hebben wij een onvergetelijk uitje beleefd. Op 9 plekken tegelijk speelden we Escape the City.

monique review city adventures
Monique

"Wij hebben afgelopen dinsdag The Hunt van City Adventures gespeeld, het was ontzettend leuk! Heel duidelijk en goed geregeld. Wij hebben ervan genoten!!"

michelle-van-der-heijden
Michelle

Veelgestelde vragen

Met hoeveel personen speel je in 1 team?

Wij adviseren om in teams van 2 tot maximaal 6 personen te spelen. Als je namelijk de groepen niet te groot maakt, dan doet iedereen van het team mee; wel zo leuk! Door middel van overleg en teamwork komen jullie steeds dichter bij de oplossing.

Met hoeveel teams kun je spelen?

Dat antwoord hangt af van jullie gekozen spel. The Hunt, Ticket to the City en Kolonisten kun je spelen vanaf 2 teams. De overige stadsspellen kun je al starten vanaf 1 team. Het totaal aantal te spelen teams is onbeperkt!

Hoe lang duurt een citygame?

Onze stadsspellen duren standaard 90 minuten. Wil je langer spelen? Dan kan je ons vooraf bellen of mailen en stellen wij de tijd langer in. Dit kost niets extra.

Kan je het spel echt overal spelen?

Ja, je kunt de citygames van City Adventures in iedere stad, dorp of wijk van jouw keuze spelen. Let er wel op dat jouw wijk, stad of dorp groter is dan 5000 m2 en uit meerdere straten bestaat. Het is niet te adviseren om het spel in een bos of op het strand te spelen!

Bij je bestelling kun je aangeven waar je wil gaan spelen. Stel je kiest voor Amsterdam, dan zetten wij het spel in het centrum voor jullie uit. Wil je heel ergens anders spelen in Amsterdam? Dan kan dat! Geef dit dan aan in het opmerkingenveld 'Locatie' en wij regelen de rest. Je kunt ons ook altijd mailen of bellen!

Wat hebben we nodig om te kunnen starten met het spel?

Per team heb je één opgeladen smartphone of tablet met mobiel internet (4G/5G) nodig en je GPS locatie moet aan staan. Hierop installeer je onze gratis app vanuit jouw Appstore / Google Play. De link zit in de instructies die je samen met jouw unieke spelcode ontvangt in de bevestigingsmail.

Let op: Voor de werking van het spel moet je de WiFi uitzetten en je mobiele data aan! De telefoon van de deelnemers heeft dus voldoende data nodig. Onze spellen kosten minimaal 20 mb en maximaal 50 mb aan data. Je kunt niet spelen via een mobiele hotspot van een andere mobiel, echt alleen met het internet op je de eigen mobiel anders werkt de GPS niet.

Verder is het natuurlijk een pluspunt als je een echte puzzelgenie in jullie team hebt.

Wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen jullie 3 topspellen The Hunt, Escape the City en Sherlock?

- The Hunt is een actieve citygame die je met minimaal twee teams tegen elkaar speelt (de criminelen en de hunters). In dit spel draait het vooral om lol maken en tactiek!
- Escape the City is een stadstour met diverse escape puzzelopdrachten, waarin de kwaliteiten per teamlid optimaal naar boven komt. Je lost samen de cryptische raadsels en puzzels op en komt steeds een stukje dichterbij de ontknoping.
- Sherlock is echt een speur citygame met een grote diversiteit in vragen en foto opdrachten. Met elkaar moet je het moordmysterie zien op te lossen. Speel je met meerdere teams tegen elkaar? Dan kun je elkaar lekker dwarsbomen!

Wat als we het spel op een andere dag wil spelen?

Je kunt onze stadsspellen spelen wanneer jij wilt. Jullie ontvangen een unieke spelcode. Jullie speeltijd begint pas te lopen als je in de app op start klikt.

Wat kost een citygame?

Je speelt al een citygame al vanaf 9,50 per persoon. De prijs bedraagt 57,- per team van 2 tot 6 personen. Je ontvangt een mail met jullie unieke spelcode, de instructies met checklist hoe het werkt en een digitale handleiding. Wil je het spelpakket thuis ontvangen? Dan betaal je een meerprijs vanaf €27,-

In welke talen kun je de citygames van City Adventures spelen?
In which languages can you play City Adventures games?

Je kunt onze citygames spelen in het Nederlands of in het Engels. Ticket to the City is momenteel alleen in het Nederlands beschikbaar!
You can play the citygames in Dutch or in English! Ticket to the City is available only in Dutch
The Hunt und Sherlock auch auf Deutch

Wat is een citygame?

Een stadsspel of citygame is een originele teambuilding activiteit, vol met uitdagende breinbrekers en virtuele opdrachten die je via onze gratis app op je telefoon speelt. Je speelt het spel met een groep mensen in een stad of dorp van jouw keuze.

Door de verschillende interactieve spelelementen kom je in straatjes, waar je anders nooit zou komen. Wil je meer weten over wat een citygame is? We schreven er een blog over: Wat is een citygame? Hierin lees je meer informatie en handige tips over de citygames van City Adventures.

Wat als ik problemen ondervind tijdens het spelen?

Het gebeurt zeer zelden dat iemand technische problemen ondervindt. Check eerst even of je je WiFi uit hebt gezet en je mobiele data en GPS locatie op je telefoon aan!

Mocht je toch problemen hebben kijk dan even op onze helpdesk pagina

top-8-steden-in-de-noordkop-alkmaar
57,- per team

Beleef het leukste uitje in de Noordkop!

vanaf 9,50 p.p.

Speel in teams van 2 tot 6 personen één van onze stadsspellen en geniet van een leuk en actief uitje in de stad van jullie keuze! 

Ja, ik wil graag een stadsspel spelen

Je kunt onze stadsspellen heel gemakkelijk online bestellen. 

Na aankoop kun je direct starten met spelen!