Met wie ga jij Ticket to the City spelen?

Speel real life Ticket to Ride in een stad naar keuze

bepaal zelf wanneer

Speel wanneer je wilt

Vandaag nog spelen? Ook dat is mogelijk binnen 2 uur na bestellen.
overal te spelen

Overal te spelen

Kies zelf een stad of dorp waar jij wilt spelen.

Speel vanaf 2 teams

Speel vanaf 9,50 p.p. in teams van 2 tot 6 personen

Weet jij de langste spoorlijn te bouwen?

Beleef een super tof avontuur in de stad met onze nieuwste citygame Ticket to the City en ga in teams de strijd tegen elkaar aan. Gebaseerd op het populaire bordspel Ticket to Ride, maar met een geheel eigen twist!

In Ticket to the City stap je terug in het jaar 1890 en verander je met je team in echte spoorwerkers. Ontdek de stad, ondervraag personages, los puzzels op en verzamel bouwstoffen om zo je eigen spoorlijn te bouwen. Saboteer de andere teams en bouw de langste spoorlijn om te winnen!

Ticket to the City kan al gespeeld worden vanaf twee teams in een stad of dorp van jouw keuze. Wij toveren jouw stad om tot een live speelbord!

Of je nu een geboren strateeg bent of gewoon op zoek naar een leuke dag uit, Ticket to the City is voor iedereen een geweldig belevingsspel!

Ticket to the City stadsspel
Hoe werkt de kolonisten citygame

Hoe speel je

Ticket to the City?

 • Bestel Ticket to the City voor minimaal 2 teams en ontvang de unieke spelcode en handleiding digitaal.
 • Wil je vandaag Ticket to the City spelen? Dat kan! Bel of mail ons dan even na je bestelling, dan kunnen jullie binnen binnen 2 uur spelen. 
 • Download onze speciale spel app op je eigen telefoon.
 • Bouw binnen 120 minuten een zo lang mogelijk spoorlijn. 
 • Ontdek verschillende locaties in de stad/het dorp. Voltooi opdrachten, verzamel bouwstoffen zoals rails, wissels en stations en geniet van de foto-opdrachten.
 • Iedere opgeloste opdracht brengt je weer een stap dichter bij de overwinning.
 • Claim stations, dwarsboom tegenstanders en ga in gesprek met personages die rondlopen in het spelgebied.
 • Welk team heeft de beste strategie, bouwt de langste spoorlijn en wint dit spannende stadsspel?


Ontdek het in ons nieuwste stadsspel Ticket to the City?

Wat anderen zeggen over Ticket to the City

Wat Ticket to the City uniek maakt, is de mix van strategisch denken en spontane acties. We konden in de app precies zien wat de score was van het andere team. Dat maakte dat wij nog even een eindsprintje trokken om onze laatste route te claimen.

Johan review escape the city

Kevin

Fantastisch! Wij zijn helemaal fan van het spel Ticket to Ride! Hoe leuk is het om dit nu ook buiten te kunnen spelen. We hebben heel veel gelachen, heerlijk gepuzzeld en genoten van de stad. Bedankt!

Nathalie Escape the City Review
Niek

Als fanatieke spelers van 'Ticket to ride' zijn we heel enthousiast over dit stadsspel! Met heldere doelen, vele opdrachten wisselend van moeilijkheid, helemaal passend in het thema. De foto-opdrachten waren geweldig!

Mariska en haar mede treinreizigers
ticket-to-the-city-speel-ticket-to-ride-als-real-life-stadsspel
57,- per team

Beleef een onvergetelijk uitje met
Ticket to the City

 • 57,- per team van 2-6 personen (min. 2 teams)
 • Inclusief digitale checklist, handleiding & spelcode
 • In iedere stad/dorp te spelen
 • 120 minuten speeltijd
 • Speel wanneer jij wilt
 • Gratis online fotoalbum met alle hilarische foto's bij elkaar.


Wil je vandaag nog spelen? Dat kan! Als je nu bestelt ontvang je binnen 2 uur de spelcode van jullie spelgebied.

Waarom kies je voor Ticket to the City?

overal te spelen

Overal te spelen

Ticket to the City is bijna overal te spelen. Geef ons door in welke plaats jullie willen spelen. Wij maken het live speelbord klaar en ga van start.
bepaal zelf wanneer

Bepaal zelf wanneer

Bestelt en slecht weer? Begin dan iets later of speel op een ander dag. De speeltijd gaat namelijk pas in als jij op start drukt.
niet op 1 telefoon

Niet op 1 telefoon

Als meekijk-device kun je op je eigen telefoon meekijken met de hoofdtelefoon van jullie team. Zo kan iedereen alles goed zien.
direct de uitslag

Direct de uitslag

Direct na afloop van het spel ontvang je de uitslag in je mailbox. Zo weet je snel welk team er heeft gewonnen, om gelijk tot de prijsuitreiking over te gaan.
gratis digitaal fotoalbum

Gratis digitaal fotoalbum

Tijdens Ticket to the City maken jullie foto's. De foto's van alle teams worden verzameld in een digitaal fotoalbum. De link hiervoor ontvang je bij de uitslag.
wij zetten het uit

Wij maken het spel

Je hoeft zelf weinig te doen in de voorbereiding. Wij zetten het hele spel uit in het gebied waar jij wilt. Dit koppelen we aan jullie spelcode en jullie kunnen spelen.

Hoe werkt het?

stel een team samen

Trommel een team op

Stel een team samen van vrienden, familie en/of collega's waarmee je Ticket to the City wilt spelen. Je speelt het spel met minimaal twee teams. Wij raden aan om met 2-6 personen in één team te spelen. Ben je met meer personen? Deel je dan op in meerdere teams en strijd tegen elkaar. Dit maakt het natuurlijk nog leuker :)
route
spreek een datum af

Plan samen een datum

Kijk wanneer iedereen kan en zet deze datum vast in jullie agenda's, zodat jullie alle tijd hebben om je te storten in het avontuur. Je hoeft deze datum niet aan ons te laten weten. Regent het pijpenstelen of komt er iets tussen waardoor jullie niet kunnen spelen op deze datum, kan je het zonder moeite verplaatsen. Je spelcode blijft gewoon geldig.

route 2
bereid je voor

Bereid je voor

Na het bestellen ontvang je digitaal van ons de instructies. Wij raden aan om dit minimaal een dag van te voren door te nemen, zodat je weet hoe het werkt en de app alvast kunt downloaden. Heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust.
route
speel escape the city

Speel Ticket to the City

Jaaa... het is zover. Jullie gaan real life Ticket to the City spelen in de stad die jullie hebben gekozen. Laat je helemaal onderdompelen in het avontuur. Welk team is het meest tactisch en is de andere teams te snel af? Kijk ook rond in de stad waar je bent, ontdek mooie plekjes en bovenal, heb plezier met elkaar!
route 2
roep de winnaar uit

Roep de winnaar uit

Direct na het spelen ontvang je van ons de uitslag, daardoor kun je direct overgaan tot het uitroepen van de winnaar. Maakt het spannend (tromgeroffel) en roep onder het genot van een hapje en een drankje de winnaar uit. Ook krijg je een link naar het digitale foto album van de foto's die jullie tijdens het spel hebben gemaakt.

Veel gestelde vragen Ticket to the City

Met hoeveel personen speel je in 1 team?

Wij adviseren om in teams van 2 tot 6 personen te spelen.

Waarom speel je met minimaal 2 teams?

Bij Ticket to the City gaat het om de strijd om de langste spoorlijn en meeste punten. Je kunt pas tegen elkaar strijden wanneer je met minimaal twee teams bent.

Waar kun je Ticket to the City spelen?

Je kunt Ticket to the City overal spelen! In iedere stad, dorp of wijk van jouw keuze spelen. Het gebied waar jullie willen gaan spelen moet wel minimaal 5000 m2 zijn en uit meerdere straten bestaan. Het is niet te adviseren om het spel in een bos of op het strand te spelen!

Bij je bestelling kun je aangeven waar je wil gaan spelen. Stel je kiest voor Amsterdam, dan zetten wij het spel in het centrum voor jullie uit. Wil je heel ergens anders spelen in Amsterdam? Dan kan dat! Geef dit dan aan in het opmerkingenveld 'Locatie' en wij regelen de rest. Je kunt ons ook altijd mailen of bellen!

Hoe lang duurt Ticket to the City?

Ticket to the City duurt standaard 120 minuten. Wil je korter of langer spelen? Dan kan je ons vooraf bellen of mailen en stellen wij de tijd voor je in. Dit kost niets extra.

Moet iedereen het bordspel Ticket to Ride gespeeld hebben?

Nee hoor, jullie kunnen Ticket to the City heel goed spelen zonder ervaring te hebben met het bordspel! Houd je van tactische spellen, verschillende opdrachten uitvoeren, slim te puzzelen en de strijd met elkaar aangaan in een tof spel? Dan is Ticket to the City een echte aanrader!

Vanaf welke leeftijd kun je Ticket to the City spelen?

Ticket to the City is geschikt voor alle leeftijden. Wil je met kinderen spelen in jullie dorp of stad? Zorg dan voor begeleiding. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen actief meedoen met de opdrachten, maar alleen op pad is nog te lastig. Voor kinderen jonger dan 10 jaar is het leuk om mee te beleven, maar volwassenen zullen de meeste puzzels oplossen.

Wat heb ik nodig om te kunnen spelen?

Per team heb je 1 smartphone of tablet met mobiel internet (4G/5G) nodig en je GPS locatie moet aan staan. Hierop installeer je onze gratis app vanuit jouw Appstore / Google Play. De link zit in de instructies die je samen met jouw unieke spelcode ontvangt in de bevestigingsmail.

Let op: Voor de werking van het spel moet je de WiFi uitzetten en je mobiele data aan!

Tot wanneer blijft de spelcode geldig?

Je spelcode is goed voor 1 keer het spelen van het spel. Je speeltijd begint pas te lopen wanneer je op start klikt. Tot die tijd is je spelcode gewoon geldig.

Wat als ik problemen ondervind tijdens het spelen?

Het gebeurt zeer zelden dat iemand technische problemen ondervindt. Check eerst even of je je WiFi uit hebt gezet en je mobiele data en GPS locatie op je telefoon aan!

Helpdesk Ticket to the City
Mocht je toch problemen hebben kijk dan even op onze helpdesk pagina

   
ticket-to-the-city-uitje

Ga jij de uitdaging aan?

Trommel dan vandaag nog je vrienden, familie of collega's op en ga de strijd met elkaar aan.

Je speelt al vanaf 9,50 p.p.